MHP SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ

465

MHP Kütahya İl Başkanlığı, CHP adayı Eyüp Kahveci’nin kesin olmayan sonuçlarına göre 602 oy farkla seçimi kazanmasının ardından “Seçiminin iptali ve oyların yeniden sayımı’ için İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

SEÇİM İPTALİNİ VEYA YENİDEN SAYIM İSTEDİLER
Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Alim Işık, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy ve partililerle Kütahya Adliyesine gelerek seçim sonuçları ile ilgili itiraz dilekçesi verdi.
Kesin olmayan sonuçlara göre 137 bin 111 geçerli oyun kullanıldığı Kütahya kent merkezinde CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy aldı.
MHP İl Başkanlığı, CHP adayı Eyüp Kahveci’nin kesin olmayan sonuçlara göre 602 oy farkla kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti.
MHP’li yetkililer, Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak Kütahya’daki belediye seçiminin iptali ya da 549 sandıktaki tüm oyların yeniden sayımını talep etti.


“SEÇİMİ İPTAL ETTİRECEK İHLALLER VAR”

Adliye çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Işık, “Bir çok gerekçe ve usulsüzlük nedeniyle öncelikle seçimin iptal edilmesini istiyoruz. Gerekli bilgi ve belgeleri İlçe Seçim Kurulu’na sunduk. Süreci takip ediyoruz” dedi.
Işık, seçimlere hazırlık döneminde, oy kullanma sırasında ve ardından sayımlar sırasında meri mevzuata aykırı usulsüzlük ve yanlış değerlendirilebilecek hatalı sonuçlarla ilgili Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz dilekçesi verdiklerini söyledi.
Seçimin iptalini gerektirecek ihlaller olduğunu iddia eden Işık, “İtirazlarımıza konu birçok belgeli tam kanunsuzluk hali olarak mevzuata geçen halleri içeren, dolayısıyla seçimlerin öncelikli iptalini ve ardından da olmuyorsa tüm sandıkların tekrar sayılmasını gerektiren bulgularımız var.” dedi.
Işık, oy kullanılan 549 sandıkların yaklaşık yüzde 65’inde delilli tespit edilen eksikler bulunduğunu ileri sürdü.


YASAKLI VE KISITLILARIN OY KULLANDIĞI İDDİASI
Seçimlerin sonuçları itibariyle adil ve dürüstlük adına kimsenin kafasında bir soru işaretinin kalmaması gerektiğini savunan Işık, şunları kaydetti: “Geçersiz sayılan tüm oyların ve oyların tamamının kontrol edilerek tekrar sayılıp değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çok da önemli bir diğer husus, seçmen olamayacağı açıkça hüküm altına alınan, kısıtlı bulunan kişilerin oy kullandığı tespit edilmiştir. Seçmen olamayacağı açık hüküm altına alan bu kişilerin kamu hizmetlerinden yasaklı bulunan Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi kapsamındaki denetimli serbestlikten yararlanan hükümlü kişilere oy kullandırıldığı anlaşılmıştır.”
Kütahya Merkez İlçe Seçim Kurulu, itirazı değerlendirerek karara bağlayacak.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir