KÜTSO Anaokulu ritim ve mutluluk projesine ortak oldu

337

KÜTSO Anaokulu, birçok ülkenin de dahil olduğu Rhythm and Happiness Together – Ritim ve Mutluluk Bir Arada eTwinning projesine ortak oldu.

Portekiz, Romanya, Litvayna, Yunanistan, Arnavutluk, Polonya ve Türkiye’den KUTSO Anaokulu’nun da ortak olduğu, Rhythm and Happiness Together – Ritim ve Mutluluk Bir Arada eTwinning projesi başladı.

Okul Müdür Yardımcısı Gülay Tonga’nın da yürütücüleri arasında yer aldığı Orff Schulwerk projesi ile çocukların müzik yeteneklerini ve özgüvenlerini geliştirerek, yaratıcılık ve işbirliği becerilerini de desteklenmesi amaçlanıyor.

Çocukların müzikle derin bir bağ kurmasını ve müziği hayatlarının bir parçası haline getirmesinin de sağlanması istenilen proje, okul öncesi eğitim ve çocukların vazgeçilmezi olan dramada Orff Schulwerk yaklaşımını temel alıyor.

İnsanlarda var olan yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlayan, ritim, hareket, müzik, dans ve konuşmayı kapsayan, kişinin istediği gibi hareket etmesini, doğaçlama yapmasını sağlayan, doğaçlama yapma olanağı sunan, fırsatlar sunan bir eğitim olarak da bilinen “Orff-Schulwerk” tüm gelişim alanlarını kapsayacak şekilde yaşayarak öğrenme ortamı da sağlayacak. ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir