Kütahya’da işsizlik Yüzde 17 azaldı

250

Kütahya’da yapılan ve kentteki işsizliğin de ele alındığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda Ocak-Mart dönemine oranla yüzde 17,2 azalarak 16 bin 531’e düştüğü bildirildi.

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın çevrim içi katılımıyla, Kütahya’da Vali Yardımcı Aydın Börü’nün başkanlığında yapıldı.
“İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının Etkinleştirilmesi” özel gündemi ile yapılan toplantıda temel işgücü göstergeleri, İŞKUR’un faaliyetleri, mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi için alt çalışma grubunun faaliyet planı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili konular ele alındı.
Kuruma kayıtlı işsiz sayısının geçen yılın Ocak-Mart dönemine oranla yüzde 17,2 azalarak 16 bin 531’e düştüğü ve işsizlik ödeneği alan kişi sayısının 1.012 olduğu belirtildi.
Toplantıya, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce ve Yönetim Kurulu Üyesi Semra Tozaraydın katıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir