Güzel Sanatlar Lisesinden sanat dolu etkinlik

350

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi 9’uncu sınıf öğrencileri, Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında dünyaca ünlü Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu Müzesindeki sanat çalışmalarını ziyaret etti.

Öğretmenleri Mehmet Emin Köken, Şaban Uysal ve Gökhan Erzincan ile Ahmet Yakupoğlu müzesini ziyaret eden öğrenciler müzedeki Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerini dikkatle inceledi.
Yakupoğlu’nun evini de ziyaret eden öğrenciler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı için Kütahya’ya gelen Özbekistan Sanat Akademisi, Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsü temsilcilerinin ve DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin temsilcilerinin yer aldığı çalıştaya da katıldı.
Çalıştay kapsamında performans sanatçısı Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun Art performansını büyük bir merakla ve heyecanla izleyen öğrenciler sanatçılarla sohbet etme imkanı da buldu.
Ziyarette, Art Trio tarafından öğrencilerimizin portre çalışmaları yapıldı. Portre çizimi sonrasında sanatçılar yaptıkları eserleri portresi çizilen öğrencilerimize hediye ettiler.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir