Gazze’yi unutmamak unutturmamak için yürüdüler

159

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) öncülüğünde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınama amacıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi.

Kütahya Belediyesi önünde toplanan çok sayıda kişi Atatürk Bulvarı’ndan Zafer Meydanı’na kadar ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla, sloganlar eşliğinde yürüdü.
KÜSİDAP Başkanı Ülfet Balon, burada yaptığı açıklamada, Filistin’i özgür oluncaya kadar unutmayacaklarını söyledi.
Gazze’nin, direnişiyle, şehadetleriyle ders vermeye, uyandırmaya, diriltmeye devam ettiğini belirten Balon, şöyle devam etti: “İnsanlık için feveran, ümmet için sitem olan bu haykırışı çok iyi anlıyoruz. Acziyetimiz yüreğimizi sıkıştırıyor, mahcubiyetimiz tevil kaldırmıyor. Bizler gücümüz yettiği sürece konuşmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Yardımlarımız devam edecek boykotumuz kesintisiz sürecek Allah’ın izniyle terörist İsrail tarafından işlenen zulümler, dünyanın gözünün önünde sanki bir film gibi gösterime sokuluyor. Çocuklar, masumlar, acımasız ve orantısız bir güç kullanılarak yok ediliyor. Ümmetin izzetli halkı olan Gazzeli kardeşlerimiz açlık, hastalık, vahşet, katliam ve soykırıma maruz bırakılarak direnişleri kırılmaya çalışılıyor.”
Yaşanılanların insanlığın imtihanı olduğunu belirten Balon, şöyle devam etti: “Bu dünya bir imtihan meydanı. Herkes bir sınavdan geçiyor. İslam coğrafyasının ortasında, Filistin’de yaşananlar öncelikle Müslümanların, sonra bütün insanlığın bir sınavı. Bugün Filistin, Gazze dünyadaki adaletsiz sömürgeci sistemin çarkları arasında ve İslam ülkelerinin zaaflarının ağırlığının altında ezilirken, Gazze, direnişiyle, şehadetleriyle, uyandırmaya, diriltmeye dersler vermeye devam ediyor. İnsan ekmeğe, suya ihtiyaç duyduğu gibi adalete de muhtaçtır. En büyük zulüm, zalimin zulmünün yanına kâr kalmasıdır. Zalimler de bir gün adalete muhtaç kalabilir. Bu acımasız planları kurup uygulayan ve bu plana destek sağlayanların planları tutmayacak. Ne kadar kalabalık ve güçlü olurlarsa olsunlar, bütün dünyayı arkalarına da alsalar hakikat duvarı karşısında dağılıp parçalanacaklar. Bugün zalimlere göz yumup ses çıkarmayanlar da yarın kendi yüreklerini kemirecekler. Gazzeli kardeşlerimiz tüm dünyanın gözünü hiç olmadığı kadar açmış Tüm dünyada Siyonizmin yalanları bir bir sönmeye başlamıştır. Bu uzun ve çileli zulüm yılları elbet sona erecek. Bu doğum, ne kadar çileli de olsa elbet gerçekleşecek. Asırlık zulüm, esaret sona erecek. Bizler bu süreçte sesimizi, soluğumuzu, çabamızla neyin parçası olup olmadığımıza karar veriyoruz. Dünyada ve Ahirette İslam’ın izzetine sahip olanlarla haşrolmak için mücadele veriyoruz.”
Kütahya’da yaşayan Filistinli Muhammed Ziya Afifi de, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yapılan eylemlerin Gazze’de mücadele edenlere cesaret ve umut verdiğini, Filistin’in, Gazze’nin unutulmaması gerektiğini belirtti.
Eyleme destek veren herkese teşekkür eden Afifi, önümüzdeki günlerde Gazze’de ateşkes için oturma eylemi başlatacaklarını da ifade etti.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir