CHP: İTİRAZ SONUCU DEĞİŞTİRMEZ

468

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Milliyetçi Hareket Partisinin İl Seçim Kuruluna yaptığı seçim sonuçlarına itirazın sonucu değiştirmeyeceğini savundu.

Yenikaya, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “MHP Belediye Başkan Adayı Alim Işık ve partisi tarafından geçersiz oylar ve gerçeği yansıtmayan mesnetsiz iddialarla seçim iptali veya iptal edilmezse oyların yeniden sayılması talep edildiği açıklanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin yaptığı itiraz, yasa ve YSK kararlarına aykırıdır. Şöyle ki itiraz edenin üyesi olduğu siyasi parti sandık kurulunda üye ve müşahit bulundurma hakkı bulunan bir siyasi partidir. İddialarında yer alan hususlara ilişkin anında sandık kuruluna şikayet yoluyla başvurması mümkün olmasına rağmen bu yola başvurmamıştır. Sandık kurulu tutanak defterine işlenmiş sandık başı şikayet bulunmamaktadır.”


“İDDİALARIN KABULÜ İMKANSIZ”
MHP’nin iddialarının soyut olduğunu öne süren Yenikaya, şöyle devam etti: “298 sayılı Kanunun 112.maddesi gerekçesi ve delili olmayan itirazların incelenmeyeceğini düzenlemiştir. Geçersiz oy sayısının fazla ve sonuca müessir olduğuna yönelik soyut iddianın kabul edilmesi mümkün değildir. Sandık sonuç tutanakları incelendiğinde yasaya ve YSK kararlarına uygun düzenlendiği anlaşılmaktadır. Birden fazla oy pusulasının tek zarfta kullanıldığı yerel seçimlerde geçersiz oy sayısının yüksek olması olağandır. Salt geçersiz oyun fazlalığı, itirazın sonuca etkili olduğunu göstermez. Halkımız seçimini yapmıştır. Halkın iradesi yok sayılamaz. Seçimi Cumhuriyet Halk Partisi ve Belediye Başkan Adayı Sayın Eyüp Kahveci kazanmıştır. Yapılan mesnetsiz, kötü niyetli başvuruların reddedileceğine ve seçim sonuçlarının tescil edileceğine inanıyoruz.”


“HALK SEÇİMİNİ YAPMIŞTIR”
Kesin olmayan sonuçlara göre Kütahya Belediye Başkanı olarak seçilen Eyüp Kahveci de yapılan işlemin bulanık suda balık avlamaya benzediğini dile getirerek şunları kaydetti: “Belediye makamına bu Cuma oturacaktık, sorun değil bir sonraki Cuma otururuz. Ama sonuçta o koltuk halkın koltuğudur, halk seçimini yapmıştır. Kütahya’mıza hayırlı olsun.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir