HiZMET iÇiN BURADAYIZ

384

Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya’ya hizmet için bütün kurumların el ve gönül birliği içinde çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, “Halkımıza hizmetkarız, halkımızın esenliğini, refah seviyesini yükseltmek için bu makamlardayız” dedi.

PROJELER BİR BİR TAMAMLANIYOR

Vali Işın, 2024 Yılı İkinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ildeki yatırımlar ve gerçekleşme oranları ile ödenekler hakkında önemli bilgiler verdi.
Kütahya’nın 2024 yılı kamu yatırımları kapsamında 505 projenin bulunduğunu ve bu projeler için toplam 8 milyar 968 milyon lira ödeneğin ayrıldığını hatırlatan Vali Işın, şunları söyledi: “2024 yılı itibariyle ilimiz yatırım programı kapsamında 505 kamu yatırım projesi bulunmakta. Bu projeler için toplam 8 milyar 968 milyon lira yatırım maliyeti öngörülmüş ve 2024’ün birinci döneminde 1 milyar 559 milyon lira yatırımlar için harcanmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 17’ye tekabül etmektedir. İlimizde yürütülen projelerden 2024 yılının ilk 3 ayında 34 proje tamamlanmıştır. 64 projemiz ihale aşamasında, 276 adet projenin çalışması ise devam etmektedir. 127 projeye henüz başlanmamış olup 3 proje de tasfiye edildi. Bu yıl iklim şartlarının da uygun gitmesinden dolayı yatırım programında yer alan projelerimizin fiziki gerçekleşme oranı da yüzde 17’ye ulaşmış bulunmakta. Bu oran da bizim için son derece önemlidir. İnşallah bu yıl yatırım programlarımızda yer alan bütün projelerimizi gerçekleştirmiş olacağız.”

KAMU YATIRIMLARINDA AKSAMA YAŞANMADI

Kamu yatırımlarında aksama yaşanmadığına işaret eden Işın, şöyle devam etti: “Deprem gibi büyük bir felakete rağmen bu yıl toplam 8 milyar 968 milyon lira gibi bir ödenek sadece yatırım programımız için gelmiştir. Bu ödeneğe İl Özel İdarenin ödeneği veya bütçesi, kamu harcamalarının ödenekleri veya bütçeleri, cari harcamalar, sosyal yardımlar dahil değildir. Yine bu ödeneğin içerisinde, ön görülmeyen ya da herhangi bir konu için alacağımız ödenek de yoktur. Bu rakam sadece ve sadece 2024 yılı kamu yatırımları için devletin ilimize tahsis ettiği miktardır. Bu projelerimizi inşallah hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan ilimizdeki yöneticilerimizle birlikte gerçekleştirmiş olacağız.”

“ EL VE GÖNÜL BİRLİĞİYLE KÜTAHYA’YA HİZMET EDECEĞİZ”

İlin yöneticilerinin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Kütahya’ya hizmet etmeye devam edeceğini, halkın hizmetkarları olduklarına da vurgu yapan Vali Işın, “Şu ana kadar tamamlana yatırımlarda emeği olanlara teşekkür ediyorum. İlimizde kurumlar ve birimler arasında işbirliğinin sağlanarak Kütahya’ya hizmet edilmesi önceliğimizdir. Biz hepimiz bu makamlarda hizmet için bulunuyoruz. Hepimizin amacı ilimizi daha ileriye taşımak. Burada hiçbir kurum ayırt etmeksizin kanunların ve mevzuatın bize verdiği yetkileri kullanarak elbirliği ve gönül birliğiyle inşallah ilimize, ilçelerimize ve köylerimize en güzel manada hizmet etmeye devam edeceğiz. Kurumsal taassuba gitmeden el birliği içinde hareket edeceğiz. Bu ilde bir çivi çakanın, iki tuğlayı üst üste koyanın başımızın üstünde yeri vardır. Halkımıza hizmetkarız, halkımızın esenliğini, refah seviyesini yükseltmek için buradayız.”
Bölge ve il müdürlerinden yatırımların son durumu hakkında detaylı bilgiler sunduğu toplantı soru ve görüşlerin alınmasının ardından sona erdi..
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir