“Türkiye’de erişilebilir ikinci iliz”

799

“Herkes için erişilebilirlik” anlayışıyla çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü Kütahya’da 2021 yılında 21 kuruma “Erişilebilirlik Belgesi” verildi. 7 yılda 73 kurum ve kuruluşun erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandığı Kütahya, 81 il arasında 2. sırada yer aldı.
Vali Ali Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü’nün katılımıyla, video konferans sistemi üzerinden 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Erişilebilirlik Logosu Tanıtım Toplantısı’na katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen tanıtım toplantısında; engelli bireylerin mekân ve hizmetlere bağımsız ve güvenli ulaşabilmesini ifade eden erişilebilirlik uygulamalarının görünürlüğünün artırılması amacıyla hazırlanan “erişilebilirlik logosu” tanıtıldı.

“2021’DE 21 KURUM BELGE ALMAYA HAK KAZANDI”
Vali Ali Çelik, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunun çalışmaları doğrultusunda 2021 yılında Kütahya’da 130 kamu kurum ve kuruluşunda erişilebilirlik denetimi yapıldığını, 21 kurumun belge almaya hak kazandığını söyledi.
7 yılda 73 kurum ve kuruluşun erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandığı Kütahya’nın 81 il arasında 2’inci sırada yer aldığını da aktaran Vali Çelik, “Engelli bireylerin diğer bireylerle eşit hizmet almasına imkân sağlayan, bu konuda hassasiyet gösteren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“132 YER DENETLENECEK”
Vali Çelik; 2022 yılında kamu, özel, açık, kapalı alan ve şehir içi ulaşım araçları ile birlikte 132 yerde erişilebilirlik denetimi yapılacağını kaydetti.
Tanıtım toplantısının ardından 2021 yılında Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan 21 kuruma erişilebilirlik logolu bayrakları teslim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir