Kalp ritim bozuklukları Kütahya’da tedavi ediliyor

977

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp ritim bozukluklarının ablasyon (yakma) işlemi ile tedavi edildiği bildirildi.
Hastanede görev yapan Kardiyoloji Uzmanları Doç. Dr. Taner Şen ve Doç. Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu tarafından uygulanan yöntem ile kalp ritim bozukluğunun kaynaklandığı dokular ortadan kaldırılarak hastaların sağlığına kavuşması sağlanıyor.
Kardiyoloji Uzmanı Şen, yaptığı açıklamada, kalpteki ritim bozukluklarının en sık görülen şeklinin ileti sisteminde ikili yol veya ilave yolların olduğu durumlar olduğunu belirtti.
Kalp ritim bozukluklarının toplumda sık karşılaşılan bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Şen, şunları söyledi: “Hastalarımızın kardiyoloji polikliniğine başvurduğu zaman sorumlu olan ritm bozukluğu tanısı koyup, muhtemel ritm bozukluğu tipini tespit edip uygun hastalarda bu ritm bozukluğunu ortadan kaldırabilecek elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon (yakma) işlemini planlıyoruz. EPS işlemini anjiyografi gibi kasıktan girerek ancak anjiyografiden farklı olarak toplardamarda girerek yapıyoruz. Kalbe çeşitli kataterler göndererek kalp içerisinde belirli noktalardan uyarılar ile hastanın yaşadığı ritm bozukluğunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ortaya çıkardıktan sonra çeşitli uyarı manevraları ile ritm bozukluğunun tipini tespit etmeye çalışıyoruz. Tespit ettikten sonra eğer uygun ise radyofrekans ile ritm bozukluğuna yol açan yolları veya noktaları ablasyon yaparak (yakarak) ortadan kaldırıyoruz.”
Ablasyon yapılan hastaların 24 saat takibinden sonra kısa sürede taburcu edilebildiklerini kaydeden Astarscıoğlu ise ritim bozukluğu olan 7 hastaya ablasyon işlemini gerçekleştirdiklerini ve yüzde 95-96 oranında başarı elde ettiklerini ifade etti.
Hastane Başhekimi Sertaş Erarslan da bu ve benzer hayati önem işlemlerin Kütahya’da yapılabiliyor olmasının oldukça önemli olduğuna işaret etti. Eraslan, “Hastanemizde bu tür ve daha çeşitli hayati önem taşıyan işlemlerin yapılması bölgemiz ve hastalarımız açısından önemli bir kazançtır. İleri merkezlerde yapılan bu işlemleri gerçekleştiren başarılı Kardiyoglarımız Doç. Dr. Taner Şen ve Doç. Dr. Mehmet Astarcıoğlu ile anjiyo ekibimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
Hastalar ise, işlemin Kütahya’da yapılmasından memnuniyetlerini dile getirerek, başka bir yere gitmek zorunda kalmadıkları için hastaneye ve hekimlere teşekkür ettiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir