Kütahya’nın koşan adamı 19 Mayıs için 119,19 kilometre koştu

203

Kütahya Belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapan Hüseyin Gümüş, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saygı koşusu yaptı.

Kütahya Belediyesinde 16 yıldır zabıta memuru olarak görev yapan Gümüş, spora olan düşkünlüğü ve katıldığı ultra maratonlarda elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.
Belediyenin atletizm branşında lisanslı sporcu da olan, çocukluğundan bu yana sporun çeşitli branşlarıyla ilgilenen evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Hüseyin Gümüş, 2008’de bir arkadaşının teşvikiyle maraton koşmaya başladı.
Daha sonra ultra maratonla tanışan, katıldığı yarışlarda dereceler elde eden ve bisiklet sporuyla da profesyonel olarak ilgilenen Gümüş, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saygı koşusu yaptı.
Kütahya Belediyesi Başkanı Eyüp Kahveci, Gümüş’ün, 19 Mayıs gibi önemli bir gün için koşu yapıyor olmasının oldukça önemli olduğunu belirtti.
Kahveci, Gümüş’e başarılar dileyerek tebrik etti.
Zabıta memuru ve sporcu Gümüş de 19 Mayıs’ın Türk milleti için önemli bir tarih olduğunu vurgulayarak bu anlamda gün için koşuyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
19 Mayıs tarihine ithafen Kütahya’nın tarihi ve turistik yerlerinde toplamda 119.19 kilometre koşan ve koşuyu tamamlayan Gümüş’e Başkan Kahveci, plaket ve hediye takdim etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir