DESTEK VE TANITIM iLGiYi ARTIRDI

335

Gürok Grup ana sponsorluğunda kazı çalışmaları devam eden Aizanoi Antik Kenti’nde tanıtım meyvelerini verdi. Antik Kent, her yıl ziyaretçi sayısını artırarak on binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

GÜROK GRUP 2020 YILINDAN BU YANA ANA SPONSOR

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmiş olan Aizanoi Antik Kenti kazıları, 2020 yılından bu yana Gürok Grup ana sponsorluğunda sürüyor.
Kütahya’da görev yapan gazeteciler ile ulusal gazete ve dergi temsilcileri Gürok Grubu tarafından düzenlenen gezi ile Antik Kent’i gezdi.

2012’de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmaları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPU) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülüyor. 2020 yılından bu yana kazı çalışmalarının ana sponsorluğunu üstlenen Gürok Grup, bu projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, Kütahya Valiliği, Kütahya Müze Müdürlüğü iş birliğiyle yürütüyor.

“KAZANDIKLARIMIZI ŞEHRİMİZE GERİ VERME MİSYONUYLA YOLA ÇIKTIK”

Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, antik kent kazılarının sponsorluğunu, Kütahya’nın yalnızca bir sanayi şehri değil, turistik ve kültürel zenginlikleriyle de tanınan bir şehir haline getirme vizyonuyla üstlendiklerini söyledi.
Argat, şöyle konuştu: “Gürok Grup olarak tüm faaliyetlerimizde ‘sınırsız düşün, cesur davran, iyi yap’ değerleriyle hareket ediyoruz. Her zaman daha sürdürülebilir bir gelecek için işimizi iyi yapmaya; hayata, doğaya ve ülkemize değer katmaya odaklanıyoruz. Kültürel mirasın korunmasını ve tanıtılmasını bu kapsamda değerlendiriyoruz. Kazandıklarını geri verme, Kütahya’yı yalnızca bir sanayi şehri değil, turistik ve kültürel zenginlikleriyle de tanınan bir şehir haline getirme vizyonuyla Aizanoi Antik Kenti kazılarını 2020 yılından bu yana destekliyoruz. Kalkınmanın tek koldan değil, her alanda potansiyelini gerçekleştirmekle mümkün olduğunun bilinciyle kültür ve sanata olan desteğimizi sürdüreceğiz. Dönemin yaşamına, kent kültürüne ışık tutan bu kazılar; kültürel miras ve Kütahya’nın turizm potansiyeli açısından da paha biçilemez bir değere sahip.”


HER YIL ARTAN SAYIDA ZİYARETÇİ İLE AİZANOİ İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR
Her yıl sayısı artan yerli ve yabancı turistin Aizanoi’yi ziyaret ettiğini belirten Argat şöyle devam etti: “Gürok Grup olarak Aizanoi’yi tanıtma konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın meyvelerini verdiğini görüyoruz. 2023 yılında Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret eden kişi sayısı 2020 yılına göre yüzde 143.71’lik artışla 44 bin 842’ye ulaştı. Pandeminin de dahil olduğu 3 yıl gibi bir sürede bu denli artışı oldukça olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Kütahya’yı turistik ve kültürel zenginlikleriyle de tanınan bir marka şehir haline getirme vizyonuyla çalışmaya devam ediyoruz.”


2 BİN ÖNCESİNE AİT ESERLER GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI
M.Ö. 3 bine dayanan tarihi ve tiyatro, stadyum, agora ve Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, gymnasium, Meter Steunene kutsal alanı, nekropoller, antik bir bent, su yolları ve kapı yapıları bulunuyor.
Gürok Grup desteğiyle süren Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmalarında bugüne kadar; 2 bin yıl öncesine ait, 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip erkek heykelinin yanı sıra Yunan mitolojisinde aşk tanrısı olarak bilinen “Eros” ile şarap tanrısı “Dionysos” ve yarı tanrı “Herakles”in heykel başları gün yüzüne çıkarıldı. Kazılarda ayrıca Romalı kadınların kullandıkları farklı renklerde allık, farlar ve çok sayıda parfüm şişesi bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir