DPÜ öğrencilerinin Gazze duyarlılığı

164

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzle Sanatlar Fakültesinde öğrenim gören Türk ve Filistinli öğrencilerin gözünden Gazze sergisi düzenlendi.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Filistinli Hanan Musallam ile Türk öğrenciler Emir Bıyıklı ve Oğulcan Çelik’in, İsrail’in Filistin’e saldırılarını anlatan karakalem ve dijital tasarım eserleri sergilendi.
Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Evliya Çelebi Yerleşkesi’ndeki sergide öğrencileri duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da, konuşmasında, Filistin farkındalığı için üniversite olarak bugüne kadar 100’ün üzerinde etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Öğrencilerin Filistin meselesine gösterdiği duyarlılığı gösterdiğini belirten Kızıltoprak, şöyle konuştu: “Bu sergimiz de yine bu çerçevede düzenlediğimiz bir etkinlik. Bu anlamda öğrencilerimi tebrik ediyorum. Üzülmek, ağıt yakmak çaresizliğin en son noktası. Biz akademisyenler olarak buradaki haksızlığı dile getiriyoruz. Sanatçılarımız da sanatlarıyla buradaki haksızlığa ‘dur’ diyorlar. Bir millet, bir toplum orada yok edilmek isteniyor. Tüm saldırılara, olumsuzluklara Filistinliler yaşama iradesini hala gösteriyor. Bu dünyada çok az milletin gösterdiği bir dirençtir. Biz millet olarak özgürlüğün, yok edilme kastının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.”
Dünyanın en büyük kadın ve çocuk mezarlıklarının Gazze’de olduğunu, dünyadaki kadın hakları savunucularının bunu görmeleri gerektiğini de vurgulayan Kızıltoprak, “Dünyada Filistinlilerin de özgürce nefes alma hürriyetleri var. Onlara yaşama şansız verilmiyor. Bir anlaşmazlık varsa siyasal zeminde çözülmeli. Orantısız güç kullanılarak savaşın dışındakilerin savaşın sorumlusu gibi gösterilmesinin hiçbir mantığı yok.” ifadelerini kullandı.
Sergiyi hazırlayan öğrenciler de Gazze’ye dikkat çekmek ve oradakilere ses olmak adına eserler tasarladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından rektör Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler sergiyi gezdi.
Sergi, bir hafta süre ile gezilebilecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir