Gastro Festivali’nde
lezzet şöleni yaşanacak

379

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği’nin (TÜRES) Kütahya’daki çeşitli kurumların desteğiyle düzenlediği Gastronomi Festivali başladı.

Zafer Meydanı’ndaki festivalde stant açan birçok restoran, işletme ve firma, 10 gün boyunca Kütahyalılara lezzet şöleni yaşatacak.
TÜRES Kütahya Şube Başkanı Mevlüt Efe, bu yıl ilki düzenlenen festivalin Kütahya yöresel lezzetlerini tanıtımı için oldukça önemli olduğunu belirtti.
Festivalin ilk günü olmasına rağmen ilgi gördüğünü aktaran Efe, şunları kaydetti: “Gerek esnaflar gerekse de katılımcılar oldukça memnun. Festivalimizde Kütahya yöremizin tarhanası, cimciği, haşhaşlı lokumu ve haşhaşlı pidemiz, tepsi mantımız, helvacımız, tavşanlı leblebimiz ve ilçelerimizin yöresel yemekleri, yiyecek ve giyecekleri ile dolu dolu bir festivale başladık. Bu yıl ilki olduğu için çeşitli illerden de firmalarımız yörelerinin lezzetlerini halkımızla buluşturuyorlar. 10 gün devam edecek olan festivalimize tüm Kütahyalıları bekliyoruz.”
Efe, festivalin akşamlarında konserler verileceğini, Kütahya’da ağırlanacak ünlü şeflerin workshoplar ve gösteriler düzenleyeceğini de sözlerine ekledi.
27 Mayıs’a kadar sürecek olan festivalde Kütahyalılar farklı lezzetleri tatma imkanı bulacak.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir