TARiHi ESERLER
AYAĞA KALDIRILIYOR

300

Kütahya’da bulunan çok sayıdaki vakıf eserinin restore edildiği, birçoğunun da restorasyon çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kütahya Valisi Musa Işın, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Ahmet Aydın’dan tarihi eserlerin restorasyonu ve yeni projeler hakkında bilgi aldı.
Vali Işın, proje dahilinde restoresi yapılan tarih eserlerin Kütahya’nın tarihi dokusunu koruma ve gelecek nesillere aktarma adına büyük önem taşıdığını söyledi.
Vali Işın, Kütahya’nın tarihi mirasını yaşatmayı ve şehrin turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini de kaydetti.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Vakıflar Bölge Müdür Vekili Ahmet Aydın, Yoncalı Alaaddin Cami, Lala Hüseyin Paşa Hamamı, Yakup Çelebi İmaret Külliyesi ve Şaphane’deki Koca Seyfullah Camii için statik rapor hazırlanması çalışmalarının planlandığını söyledi.
Onarıma yönelik proje temin ihalesi yapılan ve devam eden işler hakkında da bilgiler veren Aydın, Karadonlu Can Baba Camii ve Türbesi, Çatal Çeşmeli Arslan Mescidi Röleve Restitüsyon ve Restorasyon Projesi Temini ile Statik Rapor Hazırlanması, Tavşanlı Arapzade Camii-Boyacıoğlu Camisi, Lala Hüseyin Paşa Camisi, Ahi Evren Camisi, Karagöz Ahmet Paşa Camisi, Domaniç Çokköy Köyü Camii Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon ve Tesisat Proje İşleri, Tavşanlı Aşağı Camisi, Yakup Çelebi İmaret Külliyesi Temizlik ve Araştırma Kazısı Sonrası Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon çalışmaları projelerinin devam ettiğini söyledi.
Projelerin Kütahya’nın tarihi dokusunu koruma ve gelecek nesillere aktarma adına büyük önem taşıdığını belirten Sayın Valimiz, Kütahya’nın tarihi mirasını yaşatmayı ve şehrin turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir