115 üreticiye 6 bin 400 fidan teslim edildi

374

Tavşanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üreticilere ceviz fidesi dağıtıldı. Burada 115 üreticiye toplam 6400 fidan teslim edildi.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Tarım Müdürü Özkan Parlak, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Ertürk, Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, il Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve ilgili personelin katıldığı fidan teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, tarımsal girdilerin önemini hatırlatarak Tavşanlı’nın bereketli topraklarını korumalıyız dedi. Başkan Güler “Bu yağışlı ve bereketli günde üreticilerimize ceviz fidesi dağıtmanın mutluluğunu yaşadık. Köylerimiz, topraklarımız o kadar bereketli ve verimli ki, birçok tarımsal ürünü en kaliteli şekilde üretme potansiyelimiz var. İlgili müdürlerimizden ceviz üretimi içinde sevindirici bilgiler aldık. Bugünlerde toprakla buluşacak 6400 ceviz fidesinin tarımla uğraşan kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Tarım Kredi Kooperatifi’nde teslim edilen 6400 fidan 400 dekar alana dikilecek ve 5 ila 10 yıl içerisinde ürün vermeye başlayacak. Bugün sağlıklı bir ağaçtan ortalama 60 kg ürün elde ediliyor. 2022 fiyatlarına bakıldığında kabuklu yerli cevizin kilosu ortalama 40 TL’den satılıyor. Bu hesaplamaya göre 115 üreticinin ürün almaya başlamasıyla bugün ki fiyatla Tavşanlı ekonomisine katkısı 15 milyon 360 bin TL olacak.
Bu arada geçtiğimiz haftalarda Kuruçay Beldesi’nde üreticilere çilek fidesi dağıtılmıştı. Başkan Mustafa Güler, bu tür desteklemelerin ve projelerin artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir