Uysal:“Proje üretin, bizden destek alın”

848

DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “Proje üretin, bizden destek alın. Proje hangi bakanlıktan, hangi alandan olursa olsun biz de belli bir oranda katkı sağlarız. İlçelerimizin projelere çok ihtiyacı var” dedi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya’nın Hisarcık ilçesine ziyarette bulundu.
Hisarcık ziyaretinde Prof. Dr. Kâzım Uysal, ilk olarak Hisarcık Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Buğra Karadağ’la bir araya geldi. DPÜ’de ve Hisarcık Meslek Yüksekokulunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alış verişi yapılan görüşme karşılıklı hediye sunumu ile son buldu.
Kaymakamlığın ardından Hisarcık Belediyesini de ziyaret eden Prof. Dr. Uysal, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede iki kurum arasındaki ortak iş birliği konuları ve yeni dönemdeki çalışmalar ele alındı.
Çalışkan’la yaptığı görüşmenin ardından Hisarcık Meslek Yüksekokuluna geçen Prof. Dr. Uysal, düzenlenen toplantıda MYO’da görev yapan akademik personel ile bir araya geldi.
Akademik personele proje üretmeleri konusunda önerilerde bulunan Rektör Uysal, “Proje üretin, bizden destek alın. Proje hangi bakanlıktan, hangi alandan olursa olsun biz de belli bir oranda katkı sağlarız. İlçelerimizin projelere çok ihtiyacı var. Emin olun, bir tane proje çıkartabilseniz size bakış çok değişir. Zaten sizlere bakış çok farklı, halkın gözünde saygın bir yerdesiniz. Akademik ve idari işlerinizden geri kalan zamanda proje üretmek için çaba göstermenizi öneriyorum” şeklinde konuştu.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Danış, Rektör Uysal ve beraberindeki Üniversite heyetine, kendilerini Hisarcık’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek ziyaretlerinin kendilerine gurur verdiğini belirtti.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Uysal; “Ben Hisarcık’a ilk defa geldim. Düşündüğümden farklı bir Hisarcık, düşündüğüm meslek yüksekokulundan çok farklı bir meslek yüksekokulu buldum. Burada birçok üniversitede olmayan olanakları gördüm. Hisarcık Meslek Yüksekokulu gelişmeye uygun bir eğitim kurumu ve biz de geliştirmek için gayret edeceğiz” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir