Bursa Ticaret Odasından Destek Mesajı

749

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay, KUTSO Başkanı İsmet Özotraç’a bir mesaj göndererek, KUTSO liderliğinde yürütülen her projeye destek vermeye devam edeceklerinin sözünü verdi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, KUTSO Başkanı Özotraç’a gönderdiği yazısında şehrin, bölgenin ve ülkenin gücüne birlikte güç katmaya devam edeceklerini belirtti. Burkay’ın destek mesajı, KUTSO tarafından memnuniyetle karşılandı.
Son olarak 2019 yılı Ekim ayında, Kütahya heyeti ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirilen ziyarette, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi, Kütahya’daki yatırım avantajları gibi konularda bilgiler verilmiş ve yatırıma davet edilmişti. Bu ziyaretin ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın konuk edildiği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısına, Kütahya heyeti, BTSO yetkililerinin davetlisi olarak katılmıştı. Bu toplantıda, Kütahya ve cazip yatırım imkânları hakkında bilgi sunulmuş, Kütahya heyeti ile yakından ilgilenen BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve beraberindeki heyetin, Kütahya ile iş birliğinin bölgesel kalkınma açısından önemli olduğunu belirtmesi ve KUTSO’nun taleplerinin önemsendiğini, iş birliğinin sürdürüleceğini dile getirmesi, KUTSO tarafından memnuniyet verici olmuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise iş dünyasına “Kütahya’ya yatırım yapın” çağrısında bulunmuştu.
Konuya ilişkin KUTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, TOBB çatısı altında çeşitli iş birliği ve görüşmelerde bulunan, KUTSO ile BTSO, 2010 yılından bu yana kardeş oda protokolüne sahip bulunmaktadır.” denildi.
KUTSO’nun sürdürdüğü bu çalışmalar çerçevesinde, KUTSO Başkanı İsmet Özotraç’ın, 19 Haziran 2020 tarihinde BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a gönderdiği yazıda, Kütahya Altıntaş Zafer OSB’deki yeni gelişmeler, parsel tahsislerinin devam ettiği, 55,00 TL/m² alt yapı katılım bedelinde indirim yapılarak, 27,00 TL/m² olduğu, sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak üzere Kütahya’da devam eden çalışmalara ilişkin bilgi paylaşıldı.
Bahse konu KUTSO yazısına cevaben, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, KUTSO Başkanı İsmet Özotraç’a gönderdiği 3 Temmuz 2020 tarihli yazıda, “Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmaların yakından takip edildiği, bölge yatırımcıları için sağlanan imkânları da üyeleri ile paylaşmaya devam ettikleri” bildirilmiş, “yatırım imkânlarının geliştirilerek, bölgenin ve ülkenin üretim, istihdam ve ihracat potansiyelini geliştirecek her projede KUTSO’nun çalışmalarının desteklenmeye devam edileceği” belirtilmiştir. Ayrıca, “iki komşu ve kardeş kentin iş dünyası temsilcileri olarak, ortak hedefler doğrultusunda sergilenecek örnek tavırla, bölgenin ve ülkenin gücüne güç katmaya devam edeceği” ifade edildi.
KUTSO Başkanı Özotraç yaptığı açıklamada, “BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın değerli desteği ve cevabi yazısından, KUTSO ve Kütahya’mız adına fevkalade memnuniyet duyduğumuzu paylaşır, zat-ı âline ve ekibine teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız.” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir