Vali Çelik;‘Bu topraklar için canlarımızı tereddüt etmeden feda etmeye hazırız’

614

Kütahya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda kent protokolü Hava ve Polis Şehitlikleri’ni ziyaret etti. Burada konuşan Vali Ali Çelik, “Biz bu toprakları, bu vatanı, bize ait olan değerleri, dinimizi, diyanetimizi kimseye kolayca teslim etmeyiz ki bu canlar feda olmak için hiçbir tereddüdümüz yok” dedi.
Hava Şehitliği’ndeki programda Kur’an-ı Kerim okunup şehitler için dua edildi.
Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Alim Işık ve diğer protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Çelik, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye topraklarında yaşamanın zor olduğu bilinci içinde olduklarını, şehitlerin bu zorluğu canlarını vererek gösterdiklerini söyledi.
Türk milletinin, Türkiye topraklarında gözü olanlara 15 Temmuz kalkışmasında en güzel cevabı verdiğini belirten Çelik, şunları kaydetti: “Bizlere düşen bu toprakların vatan kalmasını sağlamak. Bunun en son örneğini de 15 Temmuz’da ülkemizi, topraklarımızı, inançlarımızı, değerlerimizi ve bize ait olan ne varsa elimizden almak isteyen bir ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldık. Rabbim o duyguyu, feraseti bu milletten eksik etmediği için, hiç çekinmeden canlarını feda etmek için bu millet dışarı çıktı ve onlara gereken dersi verdi. Bu anlamda biz bütün şehitlerimize minnet, rahmet diliyoruz. Rabbim onlara karşı bizleri mahcup etmesin. Onların canlarıyla bıraktığı bu vatanı korumak için, geliştirmek için bizlere güç versin, doğru yoldan ayırmasın. Onlara karşı olan sorumluluklarımızı da eksiltmesin. Bizlere bu bilinci eksik etmesin. Biz millet olarak birlik içinde olduğumuz müddetçe bu tür girişimlerin hepsi boşuna kalacak, bunu biliyoruz. Biz bu toprakları, bu vatanı, bize ait olan değerleri, dinimizi, diyanetimizi kimseye kolayca teslim etmeyiz ki bu canlar feda olmak için hiçbir tereddüdümüz yok. Burada bulunan, bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükran, sağlık ve huzur diliyorum.”
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maske takarak Kütahya Hava Şehitliği’ne gelen aileler de, vatan uğruna şehit olan evlatları için dua etti.
Program kapsamında Kütahya Ulu Cami’de şehitler için mevlit okutuldu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir