Camiler yeniden ibadete açıldı

681

Bir süredir restorasyonları devam eden Karagöz Ahmet Paşa ve Dönenler Cami’leri yeniden ibadete açıldı. Camilerde incelemelerde bulunan Ersoy, “Kütahya’da camilerimiz güzel restore edildi. Bugün ibadete açılması nedeniyle son derece gurur duyuyoruz” dedi.
Ersoy, restorasyon çalışmaları tamamlanan Karagöz Ahmet Paşa ve Dönenler Cami’lerinin yeniden ibadete açılması nedeniyle düzenlenen programa katılmak üzere Kütahya’ya geldi.
Ersoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit yakınları ve gazileri yakından takip ettiklerini belirtti.
Vakıflar Genel Müdürlüğüm olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 81 il ve 82 camide hatim ve mevlit programı düzenlediklerini dile getiren Ersoy, şunları söyledi: “15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü. Bu nedenle bugün Kütahya’dayız. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyoruz. Şuanda Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak 81 vilayette 82 camide hatim ve mevlid-i şerif programı yapıyoruz. Bunun dışında da gazilerimizi ve şehit ailelerimizi yakından takip ediyoruz. Onları da ziyaret edeceğiz. Kütahya’da yapılan restorasyonları yerinde görmek ve bununla ilgili çalışmalarda arkadaşlarımıza destek vermek amacıyla buradayız. Eksiklikler varsa tespit edeceğiz. Restorasyonu yapılmak üzere olan ne kadar eser varsa yerinde görmek istiyoruz. 24 Temmuz’da Ayasofya Cami’nin açılışıyla ilgili bir çalışmamız var. Vakıflar Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde olan bir yer. Fatih Sultan Mehmet Vakfının yeri. Çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki frenksleri ve konileri korumaya çalışıyoruz. Müze statüsünden çıkarıp bütün dinlerin ortak bir ibadethanesi haline getirme uğraşısı içerisindeyiz. Burayla ilgili çalışmalarımızı da tamamlayarak, 24 Temmuz günü açmayı planlıyoruz. Günün 5 vaktinde de cami açık olacak. İnşallah en kısa zamanda hizmete açacağız.”
Camilerde incelemelerde bulunan Ersoy, “Kütahya’da camilerimiz güzel restore edildi. Resmi açılış yasağı ve pandemi nedeniyle daha sonra toplu bir şekilde açacağız. Bugün ibadete açılması nedeniyle son derece gurur duyuyoruz. Kütahya sahipsiz değil. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak gerekeni yapacağız.” diye konuştu.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir