Geri gönderme merkezi kurulacak

992

Kütahya’da, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Müdürlüğü yatırım programındaki Geri Gönderme Merkezi için çalışmaların başladığı bildirildi.
25 ilde faaliyetlerini sürdüren geri gönderme merkezlerinin 34’e ulaşması bekleniyor. Kütahya’da da Bakanlık tarafından 2020 yılı sonuna kadar açılması beklenen geri gönderme merkezinin 14 bin metre karelik bir alanda kurulacağı öğrenildi.
Sosyal medyada, “Kütahya’ya mülteci kampı yapılıyor” şeklindeki söylem ve paylaşımlar üzerine bir açıklama yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Burası asla bir kamp değil, teknik bir birimdir. Yakalanan düzensiz göçmenler bu merkeze getirilecek ve ülkelerine en geç 1-2 ay içinde geri gönderilecekler” dedi
Milletvekili Tan, düzensiz göçmenlerin ülkelerine iadesi için yapımına başlanan Kütahya Geri Gönderme Merkezi’nin 14 bin metrekare kapalı alanı ve 400 kişinin kalabileceği bir birim olarak planlandığını söyledi.
Yakalanan düzensiz göçmenlerin bu merkeze getirileceğini ifade eden Tan, “Yurtdışı resmî İşlemleri bitinceye kadar kalacaklar, işlemi bitenler ülkelerine en geç 1-2 ay içinde geri gönderileceklerdir. Yakalanan göçmenler merkezden dışarı çıkarılmayacak, ziyaretçi kabul edilmeyecek, Dolayısıyla şehrin yaşantısının içinde dahil olmayacaklardır. Şu anda 25 ilde olan geri gönderme merkezlerinin sayısı Kütahya, Bursa, Çankırı ve Ankara, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Niğde ve Balıkesir ile birlikte 34’e ulaşacak. Yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlayacak, İlimiz ticaretine katkısı olacak bu merkez, şayet civar illere yapılmış, Kütahya’ya yapılmamış olsaydı, bu defa da, böyle bir merkez yine Kütahya’da yapılmadı, yine kaptırdık, diye konuşuyor olacaklardı” açıklamasında bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir