‘Zafer OSB Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olacak’

518

Kütahya’da sanayi alanında önemli bir rolü üstlenecek ve kentin istihdamına büyük katkı sunacak olan Zafer OSB Genişleme Bölgesi “imar planı” ve “jeolojik-jeoteknik etüt” ihalesinin yapıldığı bildirildi.

Kütahya Valisi Musa Işın, Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, genişleme sahasında yapılacak ön tahsisler için ilk adımın atıldığını söyledi.
Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi genişleme bölgesinde yapılacak olan altyapı hazırlıkları ve ön tahsisler için ilk planlamalar tamamlandığını dile getiren Işın, genişleme bölgesinde yapılacak olan altyapı hazırlıkları ve ön tahsisler için imar planı hazırlanması işi ve genişleme bölgesi jeolojik-jeoteknik etüt raporu hazırlanması işi ihale edildiğini, sondaj açılması işi için fiyat tekliflerinin değerlendirildiğini söyledi.
Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için de çalışma hazırlanacağı belirten Işın, Altıntaş Zafer OSB’nin 13 bin 130 dekar büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olacağını kaydederek, öncelikli hedeflerinin Yeşil Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi. Yeşil Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen kriterlerin yıl sonuna kadar sağlanacağına işaret eden Vali Işın, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretimin Kütahya’ya değer katacağını ifade etti.
Toplantıda, Altıntaş Zafer OSB’de oluşturulacak sosyal yaşam alanlarının da değerlendirilerek led armütür alımı, fiber kablo döşenmesi, Kızılay Bölge Deposu, Jandarma Karakolu, otel, restoran, spor alanları, meslek lisesi veya meslek yüksek okulu, iş yerleri ve tır parkı gibi tesislerin kurulması da kararlaştırıldı.
Toplantıya, Yönetim Kurulu üyeleri Esin Güral Argat, Mücahit Eracar, Selman Hatipoğlu ve Altıntaş Zafer OSB Müdürü Göksel Ilgaz katıldı. AHMET ORUÇ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir