İmam Gazali Cami
Külliyesi’nin temeli atıldı

234

Kütahya’da İmam Gazali Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile hayırsever vatandaşların destekleriyle Dumlupınar Mahallesi’nde inşa edilecek olan İmam Gazali Cami Külliyesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kütahya Valisi Musa Işın, törende yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı bir anın parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Camilerin milletin imkanlarıyla inşa edilen kutsal mekanlar olduğunu belirten Işın, şunları söyledi: “Devlet, cami inşası için özel bir bütçe ayırmaz, bu yapılar tamamen siz değerli vatandaşlarımızın biriktirdiği tasarruflarla gerçekleştirilir. Allah sizden razı olsun. Camiler sadece ibadet yerleri olmakla kalmayıp ayrıca bağımsızlığın da sembolüdür. Minareler ve camiler bir yerin İslam beldesi olduğunun işaretidir. Minarelerin bulunduğu her yerde huzur ve güven içinde hissedersiniz. Bayrağımız ve ezanımız, bağımsızlığımızın sembolleridir. Cenab-ı Hak bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirmesin. Camimize İmamı Gazali adı verilmesi ise ayrıca muhteşem bir karar. İmamı Gazali, yaşadığı dönemde büyük fitnelere karşı mücadele etmiş, 53 yıllık ömrünün her gününe 43 sayfa sığdıracak kadar kitap yazmış büyük bir İslam alimidir. İnşallah bu cami de sizlerin ve bizlerin gayretleriyle, halkımızın desteğiyle kısa sürede tamamlanacak. Temeli atalım, gerisi Allah’ın izniyle gelecektir. İnşallah açılışını da hep birlikte yaparız.”
İmam Gazali Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Özdemir ise, külliyenin 2 bin kişilik cami, 240 kişi kapasiteli Kur’an Kursu, konferans salonu, gençlik merkezi, kütüphane, dershaneler ve kitap kafesiyle 3,5 yıl içeresinde vatandaşların hizmetinde olacağını kaydetti.
Konuşmalarının ardından Müftü İrfan Açık’ın yaptığı duayla İmam Gazali Cami Külliyesinin temeli atıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir