‘BU YAPILAR
UTANÇ VERiCi’

362

Saadet Partisi Kütahya teşkilatları, geçtiğimiz ay, cinayet başta olmak üzere, silah ve bıçakla yaralama, uyuşturucu ticareti olaylarının sıklıkla meydana gelmesinden dolayı süresiz kapatılan pavyonların yeniden açılabilme ihtimaline karşı basın açıklaması yaparak süresiz kapatma kararı veren Vali Musa Işın’a destek açıklaması yaptı.

“YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI HEPİMİZİ ÜZMÜŞTÜR”
Zafer Meydanı’nda bir araya gelen Saadet Partililer adına açıklama yapan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Ahmet Sunar, pavyonların kapatma kararının herkesin takdirle karşıladığı bir karar ve şehrin manevi yapısını tahrip eden bataklığa vurulmuş en önemli darbe olduğunu belirtti.
“İddiaya göre Kütahya İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla bu yapıların yeniden açılacağı bilgisi hepimizi derinden üzmüştür” diyen Sunar, şunları kaydetti: “Çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum ki eğer iddia doğruysa, mahkemenin aldığı bu karar en hafif ifadeyle bir hukuk skandalıdır. İdarenin Anayasanın kendisine verdiği görev ve yetkiler doğrultusunda aldığı bu kararı hukuk sistemi hangi gerekçelerle almıştır doğrusu merak ediyoruz. Ahlaksızlığı ortadan kaldırmak adına atılan bu adım ne amaçla durdurulmaya çalışılmaktadır? Acilen ilgili makamlar bu konuda kamuoyunu bilgilendirmelidir. Çünkü Anayasamızın birçok maddesinde de açıkça ifade edildiği gibi “kamu düzeninin, genel ahlakın korunması ve suçların önlenmesi” devletin en temel görevlerinden biridir. Sayın Valimiz de bu anlamda üzerine düşeni yapmıştır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.”


“KÜTAHYA MANEVİYATIYLA ÖN PLANA ÇIKMIŞTIR”
Kütahya’nın manevi kimliği ile ön plana çıktığını ve şehrin bu yapılarla anılmasının utanç verici olduğuna da vurgu yapan Sunar, şöyle devam etti: “Yüzlerce yıldır Müslüman toprağı olan, bağrında nice evliyalar ve Allah dostlarının yattığı ve manevi kimliği her zaman ön planda olan şehrimizin böyle fuhşiyat ve suç bataklığı yerlerle anılması “Önce Ahlak ve Maneviyat” düsturunu ilke edinmiş olan biz Milli Görüşçülere utanç vermektedir. İnanıyoruz ki 250 bin hemşerimiz de bizimle aynı duyguları paylaşmaktadır.”


“BİZ BU ŞEHRİN TAHRİP EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Pavyonların, dönemin belediye başkanı Kamil Saraçoğlu zamanında açıldığını ima eden Sunar, Herkes bilmelidir ki bu utanç maalesef 2015 yılında dönemin Belediye Başkanı ve şimdi yeniden aday olan şahıs tarafından bu şehre bırakılmıştır. Bu durumu hemşerilerimin takdirine bırakıyorum. Net bir şekilde anlaşılsın diye söylüyorum yaşadığımız bu olay bizlere bir kez daha göstermiştir ki Belediyelerin görevinin yalnızca yol yapmak, su, kanalizasyon ve temizlik gibi hizmetler değildir. Aynı zamanda şehrin ahlaki yapısını da imar etmektir. Herkes bilsin ki biz bu şehrin tahrip edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Onun için kıymetli hemşerilerimden seçimlerini doğru yapmalarını istiyor, rant için her türlü ahlaksızlığa göz yuman, göz ardı eden hatta yol açan bu zihniyete en büyük cevabı 31 Mart’ta vereceğine inanıyorum. Ve yine inanıyorum ki her zaman manevi yönüyle çelebi insanların şehri olan Kütahya’mızın Muhterem Valisi Musa Işın Beyefendi de kararının arkasında duracak ve bu bataklığı kurutmada en önemli rolü oynayacaktır.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir