EĞİTİME VE İLME ADANMIŞ YARIM ASIR

1062

Kütahya’da, yaklaşık yarım asırdır, eğitime ve ilme hizmet eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik’in emekliliğe ayrılmasından dolayı en son görev yaptığı fakültede “Vefa Programı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile çeşitli üniversitelerde görev yaptıktan sonra 2019 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim dalında öğretim üyesi olarak, 2020 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlık kararı ile Dumlupınar Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesine Dekan olarak atanan Çelik, toplamda 48 yıl 2 ay 22 gün hizmet verdikten emekli oldu.
Prof. Dr. Ali Çelik’in emekliliğe ayrılmasından dolayı fakültesinde “Prof. Dr. “Ali Çelik Hocamıza Vefa” düzenlendi.

”İLİM ERBABI ÖLENE KADAR HİZMETİ DERUHTE EDER”
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, uzun yıllar süren hizmetleri ve katkıları için Prof. Dr. Ali Çelik’e teşekkür etti.
Çelik’in yetiştirdiği öğrencilerinin de hizmetleri sürdürmelerini temenni eden Vali Işın, şunları söyledi: “Yıllarca din-i mübin’e hizmet ettiniz, talebeler yetiştirdiniz, güzel hizmetler yaptınız. İnşallah sizin arkada bıraktığınız talebeler sizin bıraktığınız boşluğu kapatırlar, doldururlar. Onlar da hizmetlerine devam ederler. İlim erbabı Allah uzun ömürler versin ölene kadar hizmeti deruhte eder, siz de onu yaparsınız zaten duramazsınız. İlmin böyle güzel bir tarafı vardır. Cenab-ı Hak size uzun ve bereketli ömürler nasip etsin, ömrünüzü ve hizmetinizi daim etsin.”

“BİZ BEŞİKTEN MEZARA KADAR İLİMLE MÜKELLEF OLMUŞ BİR ÜMMETİN MENSUPLARIYIZ”
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da, konuşmasında Çelik’in taktire şayan bir özveri içinde hizmet ettiğini belirterek şunları kaydetti: “48 yılı aşan memuriyet hayatında gerek müftülük yaptığı dönemlerde gerekse akademik hayatında aziz milletimize ve yüce devletimize birbirinden önemli katkılarda bulunmuştur. Üniversitemizin önemli bir fakültesi olan İslami İlimler Fakültemizin son 4 yılında hocamız dekanlık görevini üstlendi. Hem üniversitemize hem İslami İlimler Fakültemize yönelik yaptığı çalışmalar, özverili gayretler ve onun akademik vizyonu öğrencilerimize ve akademik camiaya müstesna bir katkı sağladı. Hocamızın emekliliği üretme döneminin sonu demek değildir. Biz beşikten mezara kadar ilimle mükellef olmuş bir ümmetin mensuplarıyız. O yüzden bizim hocalarımızın da emekliliği yoktur, son nefese kadar devam eden bir görevdir.”

“HOCAMIZIN HOCALIK AHYATI DEVAM EDECEK, KAPILARIMIZ HER ZAMAN AÇIKTIR”
Prof. Dr. Ali Çelik’in fakülteye hizmet etmeye devam edeceğine inandığını da kaydeden Kızıltoprak, “Sayın hocamızın öğrencilerine ve akademik camiaya yönelik gösterdiği ilgi, İlahiyat alanında diyanet teşkilatımıza verdiği destek ve rehberlik, onun ne kadar kıymetli bir idareci ve akademisyen olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hocamıza bugüne kadar fakültemize ve üniversitemize sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisine mutlu, huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum. Hocalık hayatı devam edecek, bizim kapımız açıktır.” dedi.

“BU BENİM SON DERSİM VE BU KEZ DERSİ BEN ALIYORUM”
48 yıl 2 ay 22 gün hizmet verdikten sonra emekliliğe ayrılan Prof. Dr. Ali Çelik de, bugüne kadar camide, okulda ve birçok alanda ders verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bugün burada son dersim bu, bu derste de ben ders alıyorum. Burada gösterilen slayt bana şu dersi verdi: Fa niyete her şey ziyade, ak saçlarım eyliyor ifade. Dünya fani. Demir almak günü gelmişse zamandan, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Bir başka ders ise biri bizi gözetliyor. O gözetlenenlerden, takip edilenlerden bazıları burada gösterildi. Ama biz biliyoruz ki Kiramen katibin melekleri var ve her anı yazacaklar. Kıyamette de o defteri kendimiz de okuyacağız. Yapıp ettiklerimizle orada yüzleşeceğiz.”


“BEN BUGÜN İTİBARİYLE EMEKLİ OLMUYORUM, SADECE DEVLET MEMURLUĞU GÖREVİM SONA ERİYOR”
Programa katılan herkese teşekkür eden Çelik, “Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Zahmet buyurdunuz. Memnuniyetimi ifade edecek kelime bulamıyorum. Herkes bildiğinin hocası, biz de bildiğimizin hocasıyız. İlim sonsuz bir deniz, ben çok biliyorum diyen yanlış söyler. Çünkü devamlı öğrenmekle meşgulüz. Ben bugün itibariyle emekli olmuyorum, sadece devlet memurluğu görevim sona eriyor. Devletimiz diyor ki şu kadar yıl görev yaptıktan sonra onlar lütfen görevlerini devretsinler. Artık bir başkasına yer açalım diyor. Zaten İslam inancımızda da emeklilik diye bir şey yok. Vatandaşlarımız “takavit” der ya, Arapçada oturan, oturak demek. Hareket edemez hale gelmiş anlamında kullanılır. Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz buyuruluyor. Her an öğrenmeye ihtiyacımız var. İnşallah cenabı hak yapığımız hizmetleri katından makbul amellerden kılar. İnşallah elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışmışızdır. Hakkınızı helal ediniz.” diye konuştu.

“ALİ ÇELİK HOCAMIZ HAZIRLANAN BU VEFA PROGRAMINA LAYIK BİR HOCAMIZ”
2023 YÖK İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü Sahibi ve Prof. Dr. Ali Çelik’in hocası da olan Prof. Dr. Salih Tuğ da kısa bir konuşma yaparak, Ali Çelik hocamız hazırlanan bu vefa programına layık bir hocamız. Bundan sonra da insanlara ve insanlığa hizmet, değişik alanda hayatını yardıma vakfetmiş bir kimse olarak telakki ediyorum. inşallah bu emaneti de yerine getirerek uzun ömürlerle hayatına devam eder.” ifadelerini kullandı.
Programa katılan İl Müftüsü İrfan Açık da, konuşmasında Prof. Dr. Ali Çelik’in bundan sonraki yaşamını sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde ilme hizmet etmeye devam ederek geçirmesini temenni etti.
Konuşmaların ardından, Vali Musa Işın, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Prof. Dr. Salih Tuğ, Prof. Dr. Ali Çelik’e plaket takdim etti. HABER/FOTOĞRAF: RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir