Başarılı akademisyenler ödüllendirildi

98

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde akademik teşvik alan ve akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyeleri için dört ayrı akademik birimde tören düzenlendi.

2023 yılı sonuçlarına göre gerçekleştirilen akademik teşvik ödül törenleri, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, törenlerde yaptığı konuşmada DPÜ yönetimi olarak akademik üretimde kaliteye büyük önem verdiklerini söyledi.
Akademik teşvik ve akademik başarı gösteren akademisyenleri tebrik eden Kızıltoprak, şöyle konuştu: “Yapılan değerlendirmede başarılı olan akademisyenlerimize bu gayreti gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu listede olmayan akademisyenlerimizin gelecek yıl bu listede olmalarını yürekten diliyorum. Bizim bir sonraki hedefimiz, üniversitemizi uluslararası sıralamalarda üniversitemizi daha üst sıralara taşımak olacak. Sizlere bu yolda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”
Konuşmasında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları karşısında üniversiteler düzenlenen protesto eylemlerine de değinen Kızıltoprak, “Bugünlerde akademik dünyada öne çıkan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde Filistin protestolarına değinmek istiyorum. Burada eylem yapan öğrenciler ve akademisyenler vicdan sahibi kimselerdir. Bu akademisyenler gelecek yıl sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini bile bile, bu öğrenciler, ABD’deki büyük şirketlerin ‘mezun olduğunuzda sizi işe almayacağız’ tehditlerine rağmen vicdanlarının sesini dinledikleri için polis şiddetine ve tehditlere katlanıyorlar. Onlar kadar vicdanlı olduğunu kanıtlar şekilde yer almalıyız. Ne mutlu ki akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi bu tepkilerini çekinmeden gösterdikleri için teşekkür ediyorum. ABD’deki polis şiddetini protesto ediyorum, kınıyorum. Orada bu şiddete direnen ve vicdanları kararmamış öğrenci ve akademisyenlerin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
Törenlere katılan fakülte dekanları da akademisyenleri başarılarından dolayı tebrik etti.
Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan akademisyenlere, ödülleri Rektör Kızıltoprak tarafından verildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir