DPÜ’de BBT Hackathon ve Teknoloji Festivali

113

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) BBT Hackathon ve Teknoloji Festivali düzenlendi.

DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ve Bilgisayar Bilişim Topluluğu tarafından Kütahya Valiliği, DPÜ ve DPÜ Mühendislik Fakültesi desteğiyle düzenlenen festivale katılan Kütahya Valisi Musa Işın, DPÜ’nün bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyetini belirtti.
DPÜ’nün Türkiye’de saygın bir yere sahip olduğunu ve bu tür çalışmalarla bu saygınlığı hak ettiğine dile getiren Işın, şöyle konuştu: “Üniversitemiz hakikaten Türkiye’de saygıdeğer bir yere sahiptir. Eğitimi ile yerleşkesiyle, kampüsüyle, akademik kadrosuyla son derece saygıdeğer değere sahiptir. Gençlerimizin burada yapacağı bu çalışma da üniversitemize layık olan bir hak çalışma olacak. Ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalar artarak devam edecektir. Bütün dünyanın geleceği olduğu gibi Türkiye’nin de geleceği, teknoloji üzerinedir. Bu inkar edilemeyecek bir gerçektir. Biz teknolojide ne kadar ilerlersek kendimizi o kadar müreffeh, kalkınmış ve güçlenmiş bir ülke olarak kabul ederiz. Bugün artık savaşlar bile teknoloji üzerinden yapılmaktadır.”
İdare olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da kaydeden Işın, “Yeter ki gençler üretsin ve bu konuda gayret göstersin. Onların önünde maddi olarak hiçbir engel tanımayacağız. Devletimiz ve Valiliğimiz de güçlüdür ve hepsi gençlerin emrine amadedir. Yeter ki memleketimiz için güzel şeyler olsun” ifadelerini kullandı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da, “Bu Teknoloji festivalinde ‘fikirden kodlara’ mottosuyla yazılım, mobil ya da web teknolojileri uygulamaların hayata geçirilecek. Katılımcılar aynı zamanda aynı zamanda öğrenme, yazılım ve iş fırsatlarıyla dolu bir etkinlik yaşayacaklar. Özellikle Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz ve onlarla bir arada olmak isteyen lise öğrencilerimiz bizler için çok önemli. Bu nedenle Kütahya ilinde bulunan tüm liselere bu projelerimizi götürerek yetenekli öğrencileri üniversitemize çekmeye çalışacağız. Bu etkinlikte emeği geçen rektör yardımcılarımıza, Mühendislik Fakültemize, öğrenci topluluklarımıza ve danışmanlarına, kısacası tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet edip çalışmaları hakkında bilgi aldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir