SiZ ÇALIŞTIRIN
DEVLET ÖDESİN

445

İŞKUR tarafından başlatılan İş Başı Eğitim Programları kapsamında, sektör ayırt etmeksizin personel çalıştırmak isteyen firmaların çalışanlarının ödemesi İŞKUR tarafından yapılacağı bildirildi.

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2023 yılında toplam 2490 kişilik İş Başı Eğitim Programı (İEP) düzenleyerek, nitelikli işgücü arayan işverene ve meslek edinmek isteyen kişilere olanak sağlamış ve Türkiye’de bu alanda ilk sırada yer almıştı. Program kapsamında, 2024 yılı ilk İşbaşı Eğitim Programı Domaniç’te faaliyet gösteren bir tekstil firması ile Kütahya Çalışma ve İş Kurumu arasında düzenlendiği öğrenildi.
Özellikle genç ve kadın işsizlerin meslek edinmelerine, tecrübe kazanmalarına ve işgücüne dahil edilmelerine imkan sağlayan İşbaşı Eğitim Programları kapsamında seçilen uygun adaylar üretim, hizmet sürecinde bilfiil çalışarak meslek veya mesleklerinde deneyim ediniyor.
Program süresince katılımcılara devam ettiği her fiili gün için iş arayan kişilere 653,93 lira, öğrencilere 490,45 lira, işsizlik ödeneği alanlara 326,97 lira ödeniyor.
Ayrıca programa katılanların genel sağlık sigortası ve iş-meslek kazası primleri İŞKUR tarafından ödenerek katılımcıların firmaya herhangi bir maliyeti bulunmuyor.
Sektör ayırt etmeksizin programdan yararlanmak isteyen işveren ve iş arayanların, İş ve Meslek Danışmanından randevu alarak yüz yüze veya çevrimiçi olarak görüşebileceği belirtildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir