Aydınlık yarınlar için kitap okuyup ödülleri kaptılar

916

Hayrat Vakfı ve Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile düzenlenen “Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmanın ödül töreni Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu Başkanı Ülfet Balon, Eğitim Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Fatih Köse, Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Hüsrev Yarengümeli, İlahiyatçı Yazar İdris Tüzün ile çok sayıda eğitimci ve davetli katıldı.

Tören Şehitler için Fatiha okunması İstiklal Marşı okunması ve Yunus Emre Cami imamı İzzet Balon’un Kuran tilaveti ile başladı. Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Hüsrev Yarengümeli, burada yaptığı konuşmada, Hayrat Vakfı faaliyetleri ve yarışmaya katılım sayıları hakkında bilgi verdi.

Ardından yarışmanın Lise (İnanıyorum Çünkü) ve yetişkin kategorisi (Delileri İle İman Esasları) kitapları yazarı İdris Tüzün’ün öğrenci ve velilere günümüz sorunlarına karşı yapmış olduğu uyarı ve tavsiyeler ile devam etti.

Törene katılan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı’nın selamlama konuşmalarının ardından Kütahya Sancak Derneğinin öncülüğünde törene destek veren sponsorların isminin okunması ile hediye dağıtılmasına geçildi.

Yarışma duyurusunda yerel ödül olarak ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde ilk 3 e girenlere para ödülü verilmesi planlanırken yarışma sonunda tüm sorulara doğru cevap verenlerin de teşvik edilmesi amacıyla onlara da para ödülü verilmesi kararı alındığı açıklandı. Yarışma Ödülleri ise şu şekilde belirtildi Yarışmanın ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinin birincilerine 1000 lira, ikincilerine 750 lira üçüncülerine ise 500’er lira, tüm soruları doğru yapan 116 kişiye 250’şer lira para ödülü verildi. Yarışmada tüm kategorilerde 128 kişiye para ödülü ve 187 kişiye kitap veya kitap seti ödülü dağıtıldı. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir