Minikler eTwining projeleri ile geleceğe hazırlanıyor

167

Kütahya’da minik öğrenciler, katıldıkları eTwining projeleri ile çeşitli alanlarda somut bilgiler edinerek geleceğe hazırlanırken öğrencilerin proje kapsamında hazırladıkları eserler sergilendi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulu’na devam eden minik öğrenciler, yerli ve yabancı ortakların katılımlarıyla eTwinning projesi kapsamında etkinliklerine devam ediyor.


Proje kapsamında hazırlanan materyaller ve eserler okul bahçesinde düzenlenen sergide sergilendi.
Okul Müdür Yardımcısı ve proje katılımcısı Gülay Tonga, gazetecilere yaptığı açıklamada, eTwinning projelerinin Anaokullarda, çocuklarda erken yaşlarda problem çözme yetisini kazandırmak, bilim, teknoloji ve fen alanlarında somut çalışmalar yapmak için uygulandığını belirtti.


Projelerin yardımlaşma ve dayanışma gibi önemli kazanımlar sağladığını dile getiren Tonga, şunları kaydetti: “eTwinning projeleri yerli ve yabancı ortakların katılımıyla yapılıyor. Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak, bilim, teknoloji ve fen alanlarında somut çalışmalar yapmalarını sağlamak için her yıl okulumuzda projeleri uyguluyoruz. Okulumuzda Mukadder Çeven Ata, Esra Bozkurt Akman birer ve ben de 3 proje ile çalışmaya katıldık.”

Projelerde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Tonga, “Matematik projemizde çeşitli matematiksel işlemleri, basit toplama çıkarma işlemlerini oyunla çocuklarımıza vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra STEM projelerimizde çeşitli deneylere yer veriyoruz. Örneğin proje kapsamında su değirmeni yaptık. Bu değirmen ile elektrik üretim yöntemlerini çocuklarımıza gösterdik. Yine ritim projesi ile ritim duygusunu, müzik eşliğinde çeşitli oyunlarla bu duyguyu kazandırmaya çalıştık.” diye konuştu.
Bu tür projelerin çocuklara somut olarak güzel katkılarının olacağını düşündüğünü de kaydeden Tonga, çocukların ileriki eğitim hayatlarında karşılaştıkları dersleri daha kolay algılayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Sergiye okulun idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir