Baştaş Case IH
traktörleriyle fuarda

142

Kütahya’da, otomotiv, akaryakıt, tarım, beton ve turizm alanlarında faaliyetlerini sürdüren Baştaş Grup, bir süre önce bayiliğini aldığı Case traktörleri ile Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda stant açtı.

Türk Traktör markası olan Case IH traktörlerini Kütahyalılarla buluşturan Baştaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Traktör bayiliğini henüz almış olmalarına rağmen oldukça ilgi gördüklerini belirtti.
Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na geçen yıl yumurta ve yem işiyle katıldıklarını hatırlatan Baş, şunları söyledi: “Bu yıl yaklaşık bir ay önce bünyemize dahil ettiğimiz Türk Traktörün Cade IH traktörle fuarda stant açtık. Traktörlerimiz yerli üretimi, Amerikan menşeili bir marka. Türk Traktör Ankara ve Adapazarı’ndaki fabrikalarda üretiyor. Kütahya’ya bu markayı getirmekten, çiftçimizle buluşturuyor olmaktan Baştaş olarak mutluluk duyuyoruz. Fuarın ilk günü olmasına rağmen güzel bir ilgi ve katılım var. Buradan tüm çiftçimize, tüm katılımcılara, fuara emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”
Stantlarına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını da aktaran Baş, şöyle devam etti: “Biz bayiliği yeni aldık. Yaklaşık bir ay kadar oldu. Beklediğimizin üstünde bir ilgiyle karşılaştık. Türk Traktörün premium markası olarak stantlarda yerini alıyor. Çiftçimiz markayı biliyor. Çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz. Marka kalite yönünden, kullanım yönünden daha önce kullanıcısı olan arkadaşlardan çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah sonuçlar da sürekli ilgi de böyle devam eder diye düşünüyoruz.”
Fiyat aralığı hakkında da bilgiler veren Baş, “Traktörlerimiz 1 milyondan başlayıp 10 milyona kadar çıkan fiyat aralığında traktörlerimiz var. Bölgemizde 10 milyonlara kadar satılan traktör henüz yok. Genelde bizim bölgemizde 55-75 beygir arası traktörler daha revaçta ve talep görüyor gibi bir algı var ama bizim karşılaştığımız şey 90 ve 100-110 beygir gücündeki traktörlere de çiftçimizin geçiş yaptığını görüyoruz. Çiftçimiz almış olduğu tarım aletlerini, onlara uygun tarım aletleri alıp bu işi daha yapma isteği olduğuna da şahit oluyoruz. Fiyat segmenti diğer traktör markalarıyla hemen hemen aynı çizgide diyebiliriz” diye konuştu.
Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nın 12 Mayıs Pazar gününe kadar açık olacağını da hatırlatan Baş, herkesi stantlarına beklediklerini sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir