TARIM FUARI BAŞLADI

229

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı pazartesi pazarı alanında başlarken vatandaşlar fuara ilgi gösterdi.

“KÜTAHYA HER ALANDA GELİŞİYOR”
Kütahya Vali Vekili Fikret Zaman, Ziraat Mahallesindeki Pazar alanında kurulan fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Kütahya’nın her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık anlamında da gelişmeye başladığını söyledi.
Fuarların gelişime katkı sunduğunu dile getiren Zaman, şöyle devam etti: “Kütahya tarımda, hayvancılıkta, sanayide, turizmde giderek ivmesini artıran potansiyeli yüksek bir il. Bunu hep birlikte görebiliyoruz. Önümüzdeki yıllar Kütahya’nın olacak. Bütün yapılan çalışmaların amacı vatandaşın refah seviyesini, huzur ve mutluluğunu yükseltmeye yönelik. Hepimizin hedefi o. Bu anlamda bu fuarı düzenleyerek bu hedefe katkı sunanlara teşekkür ediyorum.”

“TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Belediye Başkanı Eyüp Kahveci de, fuarların, satıcı, tedarikçi ve üreticiyi buluşturarak çok önemli bir fonksiyonunun olduğunu belirterek, “Tarım ve hayvancılık doğrudan gıda sektörünü ilgilendiren önemli bir üretim alanıdır.
İnsanımızın temiz ve güvenilir gıdaya ulaşması bu anlamda önemlidir. Bu noktada gerek üreticilere gerekse biz idarecilere çok önemli görevler düşmektedir. Şehrimizdeki her bir üretici çok kıymetlidir. Onların sürdürülebilir bir üretim süreci sağlamak da bizlere düşmektedir. Belediye olarak sektörün tüm bileşenleri ile bir araya gelip her türlü iyileştirme ve geliştirme önerisine açık olduğumu belirtmek istiyorum. Kütahya Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa dair çok önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor, bu alanda şehrimizin üretim potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.


YENİ FUAR ALANI İÇİN ÇALIŞTAY YAPILACAK
Fuar organizasyonu için Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol’a gayretleri için teşekkür eden ve birlikte Kütahya’ya değer katmaya davet ettiğini de kaydeden Kahveci, “Yakın zamanda ilgili kurum ve kuruluşlarla fuar alanı çalıştayı yapacağız. Biz en doğru fuar alanını tespit etmek zorundayız. Kütahya’ya o desteği sağlayacağız. Şu anda imar planı kapsamında fuar alanı başka bir alanda gösterilmiş. Ancak benim o bölgeye için sinmediğini belirtmek isterim. Bu konuda çalıştay tamamlanınca yeni fuar alanı neresi olacaksa üzerine çalışacağız ve bu gibi fuarların farklı yerlerde yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Doğru yer seçimi hepimiz için çok kıymetli. Sonrasında da doğru sonuç kendiliğinden gelecektir.” diye konuştu.

“MEVKİ İÇİMİZE SİNMESE DE İYİ BİR FUAR OLACAK”
Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, bu yıl 14’üncüsünü düzenledikleri fuarların açılışında önceki yıllar 6 bakan, genel başkan ve genel müdürleri ağırladıklarını belirterek, “”Şu anda alanda 200’e yakın marka temsilcimiz ve her yıl ağırladığımız 100 bine yakın ziyaretçi sayımız var. 14 yılında sonunda geldiğimiz nokta pek mevki itibariyle içimize sinmese de yine de başarılı bir fuar olacağını düşünüyoruz. Frig Fuarcılık olarak bizlere katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay da kentin tarım ve hayvancılık potansiyeli ile Tarım ve Orman Bakanlığının Kütahya’ya yaptığı desteklemeler hakkında bilgiler verdi.
Açılışın yapılmasının ardından protokol üyeleri ve diğer katılımcılar, stantları gezdi.
Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 12 Mayıs Pazar günü sona erecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir