Öğretmenler su ile tedavi hakkında bilgilendirildi

426

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Seramorium’da Bilim ve Doğa” projesi kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğretmenler, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından verilen “Su ile Tedavi” ana başlığında gerçekleştirilen bilgilendirme programına katıldılar.
Seminerde Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Demir ile Türkiye’nin faklı illerden gelen öğretmenler yer aldı.
Yürütücülüğünü lise Müzik Öğretmeni Serkan Saruhan’ın yaptığı proje hakkında bilgiler veren Müdür Demir, “Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından TÜBİTAK 4004 Projesi hazırlandı. Projemizin ismi: ‘Seromorium’da Bilim ve Doğa’. Proje kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden farklı branşlardan 30 tane öğretmeni 7 gün boyunca Kütahya’da ağırlıyoruz. Her gün Kütahya’nın bir değerini öğretmenlere tanıtıyoruz. Kuruluşun başkenti olan Domaniç’ten, kurtuluşa ev sahipliği yapmış Dumlupınar’a, Frig Vadilerine, Emet’in boruna kadar birçok yerleri tanıttık. Ayrıca termal sularıyla ünlü Kütahya’mızı ve Emet ilçemizi tanıtacağız. Bugün de bu kapsamda KSBÜ’yü ziyaret ediyoruz. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu öğretmen arkadaşlarımıza termal sular, su ile tedavi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi konular hakkında bilgiler verdi” dedi.

“ÜLKEMİZ SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ AŞAMALAR KAYDETTİ “
KSBÜ hakkında bilgilendirmeler yaparak sözlerine başlayan Rektör Kavuncu, medikal sağlık turizmi hakkında açıklamalarda bulunarak, “Ülkemiz sağlık alanında önemli aşamalar kaydetti. Bugün medikal turizm konusunda çok ciddi bir kapasitemiz var. Tüm dünyada ismimizle varız.” ifadelerini kullandı.

“REHABİLİTASYON TEDAVİLERİ KÜTAHYA’DA ARTIK BİLİNEN BİR TEDAVİ”
Rehabilitasyon tedavisinin hangi alanlarda yapıldığına dikkat çeken Kavuncu, “Kalp ve akciğer hastalıkları için rehabilitasyon tedavileri Kütahya’da artık bilinen bir tedavi. Kanser hastaları ve Covid-19 sonrası rehabilitasyon yine bilinen bir tedavi.” şeklinde konuştu.

“TERMAL TURİZMİN ÖNEMLİ BİR KISMI SAĞLIKLI İNSANLAR İÇİN”
Wellnes tıbbından da bahseden kavuncu, “Welness insanların sağlığını koruma çabaları insanların iyilik hali olarak biliniyor. Termal sağlık turizminin en önemli kısmı hasta insanlar için değil sağlıklı insanlar içindir.” açıklamalarında bulundu.

“KÜTAHYA FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON ALANINDAN EN KAPASİTELİ İLLERDEN BİRİSİ”
Kütahya’nın fizik tedavi ve rehabilitasyon alanından en kapasiteli illerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Kavuncu; Kütahya Termal Turizm bölgeleri, SPA, kaplıca- termal, hidroterapi (su tedavisi), Yoncalı Konaklamalı Rehabilitasyon Fizibilite Projesi gibi su ve sağlık ilişkisi kapsamında değerlendirilen konular hakkında öğretmenlere bilgilendirmelerde bulundu.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir