Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Özel Dostlar İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Kamil Saraçoğlu, “Gittiğim okullarda hep tavsiyelerde bulunurum. Dostlar Eğitim Kurumları’na geldiğimde tavsiyelerimin yıllardır zaten uygulandığını görmek beni ziyadesiyle memnun etti” dedi.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dostlar İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret edip okul yönetimi ve öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Saraçoğlu’nu Özel Dostlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı M. Nadi Sarıışık ile Özel Dostlar Ortaokul Müdürü Ayhan Bektaş, Özel Dostlar İlkokulu Müdürü Yeşim Moralıoğlu, karşıladı. Başkan Saraçoğlu, okul öğretmenleri ile kısa sohbetinin ardından öğrencilerle bir araya geldi.
“Sizlerin önünde konuşmak gerçekten zor. Benim üniversite hocam Adil Özkan’ın da okulunuz yönetim kadrosunda görmek ziyadesi ile şahsımı memnun ve mutlu etti. Belediye Başkanı olarak yaklaşık üç yıldır Kütahya’ya ve sizlere hizmet ediyoruz. Bunun yanında okulları ziyaret ediyoruz. Bunları kariyer paylaşımı ya da zaman paylaşımı olarak değerlendiriyorlar ama ben sizin bir babanız, ağabeyiniz bir büyüğünüz olarak algılamanızı özellikle Kütahya’da okulları ziyaret etmek, çocuklarla, siz geleceğin nesilleri ile bir araya gelmek gerçekten bizleri mutlu ediyor” diyen Başkan Saraçoğlu; “Gittiğimiz okullarda şehirle ilgili, yaşadığımız yerlerle ilgili sizlerin görüş ve düşüncelerinizi almak bizim göremediklerimizi sizin gördüğünüzü bilerek bunun da bize artı değer kattığına inanıyorum. Tabi ki bizler de sizler gibi bu sıralarda yetişmiş, bu imkanları belki bulamadık ama o dönemdeki öğretmenlerin de bizlere geleceği oluşturma adına önemli eğitimler verip bizi geleceğe hazırlamak için çok gayret ve çabalar gösterdiğini şimdilerde anlıyoruz. O zaman biz okul hayatına başladığımız zaman dersler bitsin, teneffüs zili çalsın isterdik, okul bitsin isterdik. Aslında bunun tam tersinin düşünülmesi gerektiğini şimdilerde anlıyoruz. Asıl önemli olan bizler için derslerin çok önemli olduğunu unutmamanızı istiyoruz. Geleceği inşa etme adına birikimlerimizi derslerden alıyoruz. Bize zaman harcayan öğretmenlerden alıyoruz. Öğretmenlerimiz Türkiye’de belki de en iyi kadrolara sahip. Kendi hayatını bir kenara bırakıp öğrencilerini eğitme adına çaba sarf edenler olarak görmek istiyorum. Sizin iyi eğitimli olmanız, iyi okullara gitmeniz, bilgi sahibi olmanız bizim ülkemiz adına da çok önemli. Geleceğin yöneticileri sizler olacaksınız. Bir zaman sonra görevlerimizi başka arkadaşlara devredeceğiz. Ülkesini, vatanını ve milletini seven insanlara devretmek bizim için çok önemli diye düşünüyorum. Eğitim hayatına çok önem veriyoruz” diye konuştu.
“BAŞKA OKULLARDA TAVSİYE ETTİKLERİM 16 YILDIR DOSTLAR EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULANIYORMUŞ”
“Gittiğim okullarda ben tavsiyelerde bulunurum. Dostlar Eğitim Kurumları’na geldiğimde bazı tavsiyelerin yıllardır burada uygulandığını görmek beni ziyadesiyle memnun etti” diye konuşan Başkan Saraçoğlu konuşmasında şunlara değindi: “Gittiğim okullarda şunu özellikle söylüyorum. Her çocuğa, her mahallede nereye gidersek gidelim okuma alışkanlığının oluşturulması adına günde en az yarım saat kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Bu bizler için çok ama çok önemli. Zaten Dostlar Eğitim Kurumları’nda sabahları bu uygulama 16 yıldır yapılıyormuş. Aynı uygulamayı evinizde de yapmanızı tavsiye ediyorum. Öğretmenlerinizin sizin seviyenize uygun olan kitaplarını günde yarım saat okuyun. Günde yarım saat kitap okumanız zihninize bilgi hazinesi sağlamış oluyorsunuz. Bu okuduğunuz kitaplar sizlere güven ve özgüven oluşturduğunu göreceksiniz. Hayata bakış açınız değişecek. Dostlar Eğitim Kurumları’nda bu başarı var. En az bir yabancı dilin öğrenilmesi gerekiyor. Biz de yabancı dil eğitimi aldık. Bizim yaşımızdaki bireylerin bu sıkıntısı var. Ben ortaokul, lise ve üniversitede yabancı dil okudum ama deseniz ki yabancı dili çok rahat konuşup yazabiliyor musunuz? Sadece biz orta derecede biliyoruz. Ben aslında konuşulanları anlıyorum ama konuşamıyorum. Bu külliyen yalan. Orada anladığı iki üç kelime. Kendimizi aldatıyoruz. Sizler gelecekte bu yabancı dili öğrenin. Küreselleşen dünyada buna ihtiyaç var. Biz bir personel alırken sorduğu sorulardan biri iyi derecede yabancı dili var mı? Bu sizler için çok önemli. Yabancı dilin üzerine düşün ve öğrenin. Dil öğrenmek kolay bir şey değil ama en kolay ve pratik yolu da kelime hazinenizin geniş olması. Günde en az 5 kelime öğrenseniz yılda bin 500 kelime eder. Sizin toplumda iletişim kurduğunuz Türkçe kelime ne kadar? Ortalama bin kelime. Siz bir yılda 1500 kelime ezberlediğinizde o dili öğrenmiş oluyorsunuz. Geliştirmesi de size bağlı.”
“FİKİRLERİ DEĞERLENDİRİP UYGULAMAK BİZİM GÖREVLERİMİZDEN BİRİ”
Kentte yaşayan bireylerin mutlu olmasının Belediye Başkanı sorumluluğunda olduğunu ifade eden Başkan Saraçoğlu; “Biz belediye başkanlığı görevini yürütüyoruz. Tüm şehrin düzenini sağlamak. Asıl önemli olan belediyede belediye başkanı ilde herkesin işi ile ilgilenmek. Onların ihtiyacını görmek. Bunun yanında da hizmet ettiği şehre insanların mutlu olabileceği bir şehir inşa etmek. Çocuklar parka gidiyorsa keyif almalı. Sokakta gezerken emniyetli bir şekilde yürüyebilmesi. Bunları yaparken görevin sadece belediye başkanında olmadığı, toplumun her kesiminin katkı sağlaması gerekiyor. Bunun adına biz katılımcı belediye diyoruz. Bu şehir için kimin fikri varsa biz ona açığız. Fikirleri değerlendirip uygulamak bizim görevlerimizden biri” diye konuştu.
“KÜTAHYA’MIZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”
1970’li yıllarda kırsal kesimden şehre göçün başlaması ile çarpık kentleşme başta olmak üzere pek çok sorunların günümüze kadar yansıdığını ifade eden Başkan Saraçoğlu; “Şehir hayatının kuralları var. Son dönemlerde görüyoruz ki şehir hayatı çok farklı. 1970’li yıllarda kırsal kesimden göçün şehir hayatında düzensizliği getirdiğini görüyoruz. Çarpık kentleşme, çarpık sokaklar, anlayış ve bireylerin davranışları değişti. Biz de onlarla beraber köylüleşme durumuna gittik. Köylüleri kötülüyor diye düşünmeyin, şehir anlayışını anlatmak için bunları söylüyorum. Şehirde bir düzen var” şeklindeki sözlerini şöyle sürdürdü: “Parkı kullanma, yolda yürüme gibi davranış kuralları da var. Bu kültürü yeni gelenlere anlatmamız gerekiyor. Şehirdeki park, bahçe ve ortak kullanım alanlarına sahip çıkmak sizlerin görevi. Siz sahip çıkarsanız bunları koruyabiliriz. Biz bu yatırımları sizlerin imkanları ile yapıyoruz. Yapılan tüm çalışmalar sizin paranızla yapılıyor. Bütün bu yapılanlar kimin? Sizlerin. Kendi malınızı nasıl titizlikle koruyorsanız şehri de korumalısınız. Sahip çıkmanız lazım. Parkta bir oyuncak zarar gördüğünde biri zarar verdiğinde onu ikaz etmeniz gerekiyor. Bununla birlikte temiz bir şehir oluşturmamız gerekiyor. Belediyenin çöp toplamasıyla temizlik olunmaz. Okulu, sınıfı, evimizi nasıl temiz tutuyorsak sokakları ve caddeleri de temiz tutmamız gerekiyor. Yere çöp atmazsak sokalar temiz olur. Biz söylersek sana ne diyorlar. Gelsin belediye temizlesin diyorlar. Siz evlatlarımız bir büyüğünüzü uyardığınızda size itiraz edemezler. Bu şehre, Kütahya’mıza hep birlikte sahip çıkalım.”
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”
“Kütahya’nın 7 Bin yıllık tarihi var. Sadece Osmanlı ve Selçuklu döneminde yaşamamış bu şehir” diyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, öğrencilere pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya’nın tanınması gerektiği tavsiyesinde bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hititler, Frigler gibi pek çok medeniyet burada inşa edilmiş. Aizonai’de 120 Bin nüfus yaşamış yıllar önce. Frig vadisinde medeniyetleri görebilirsiniz. Kütahya adeta bir açık hava müzesi. Şehri tanımanızı istiyorum. Hisar kalesinin 72 burcu var. Burası bir medeniyet şehri. Kültür şehri. Bu şehri öğrenmek hepimizin görevi. Selçuklu döneminde Germiyanoğlu Beyliğinde 130 yıl Kütahya Başkentlik yapmış. Osmanlı döneminde 400 yıl Anadolu Beylerbeyliği yapılmış. Böyle bir ilde yaşıyoruz bu değeri bilmemiz lazım. Cumhuriyet’in kuruluşu bizim topraklarımızda olmuş. Dumlupınar. Buraya gitmeyenleri götürmek bizim vazifemiz. Okul idaresi organizasyonu yapsın götürmek bizim vazifemiz. Dumlupınar’ı görmenizi istiyorum. Cumhuriyetin kuruluşunu anlamanızı istiyorum. Tarihimize sahip çıkmamız gerekiyor. Sizlerle bir araya gelmekten çok mutlu oldum. Bu devlet bu ülke sizin. Biz yüzyıllar boyunca dünyaya adalet dağıtmış insanların evlatlarıyız. Biz Amerikalıdan geri değiliz. Bizim eksikliğimiz çalışmak. Tembellik yapıyoruz biraz. Ülkemize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkacak nesillerin yetişmesini istiyorum. Bunun bir göstergesi olarak da 15 Temmuz’da gördük. Eline silah alan, başka devletlerin kuklası olan zihniyete Türk milleti izin vermedi. Gelecek bizim diyorum. Bizler birey olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmalıyız.”
Konuşmaların ardından okul adına bir öğrenci Başkan Saraçoğlu’na günün anısına çiçek takdim etti. Okul öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Saraçoğlu daha sonra dersliklerde eğitimi devam eden öğrencilerle buluştu.
Öğrencilere kendisini ‘Yeni öğretmeniniz benim’ diye tanıtmak isteyen Başkan Saraçoğlu’na öğrenciler ‘Siz Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’sunuz’ demesi neşeli anlar yaşattı.
Ziyaretin ardından Başkan Saraçoğlu okul ziyaretini okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri ile çektirdiği hatıra fotoğrafı ile ölümsüzleştirdi.