Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’ Adaylık Komitesi 3’üncü toplantısı gerçekleştirildi.
Kütahya Valiliğindeki toplantıda konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “UNESCO Yaratcı Şehirler Ağına müracaatımız ve başvuru için gerekli olan bütün hususları tamamlama gayretimiz devam ediyor” dedi.
Süreç hakkında bilgiler veren Nayir, şöyle konuştu: “Bu zaman zarfında, Kütahya Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu, ZEKA Genel Sekreterimiz Yusuf Balcı ve beraberindeki heyet UNESCO Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette bize yol gösterici olarak söylenen, bu süreç içerisinde elimizi güçlendirecek hususlar var. Her şeyden önce bugüne kadar getirdiğimiz mesafenin uygun olduğu, bize cesaret verici mahiyette sözlerle Ankara’dan dönüldü. Devam eden süreç içerisinde yapmamız gereken hususları sizlerle paylaşacağız. Bu süreç içerisinde bizi başarılı bir sonuca götürecek çalışmaları hayata geçirme gayretindeyiz.”
Faaliyetler hakkında bilgiler veren ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, “Ankara’ya yapılan diğer ziyaretimizde de UNESCO Milli Komisyonu Başkan Vekili Sayın Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı’ya yaptığımız faaliyetler hakkında bilgiler verdik. Onların önerilerini, tavsiyelerini aldık. Zamanımız kısıtlı, tarafların sorumluluklarının belirlenmesi gerekiyor. Bu toplantı fiili olarak adım atacağımız bir toplantı olacak. Bunun devamında faaliyetlerimizi gerçekleştiriyor olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından proje hakkındaki bilgilerin detaylı sunumuna geçildi. Sunumlarda, toplantı gündemindeki; projedeki gelişmelere ilişkin bilgilendirme, eylem planının onaylanması, dosya yazımına ilişkin hususlar yer aldı.
Sürecin ciddi bir çalışma gerektirdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Çalışmaların ortak yapılması bizim için önemli. Çok ciddi bir çalışma, dolayısıyla tüm imkanlarımızı sunacak ve sonuna kadar götüreceğiz” dedi.
Çalışmaların hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik eden KÜTSO Başkanı Nafi Güral, “Her şey çok güzel hazırlanmış tebrik ediyorum. KÜTSO’nun imkanları ve çalışma detayları görüşülerek gerekli desteği vereceğiz” dedi. Bu çalışmanın Kütahya’nın bir ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hedefimiz belli. Hem ürün kalitesini, sertifikasını güçlendirmek hem de UNESCO sürecinde bu işe devam etmek. UNESCO projesi olmasa dahi Kütahya’nın böyle bir çalışmaya ihtiyacı var. Kendi değerlerimizi bilmek ve tanıtmak adına önemli bir çalışma” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kütahya’da gerçekleştirilecek olan festivalin ana lokasyonu Germiyan Sokak, Aizonai ve DPÜ olarak belirlendi. Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) ile Çiniciler Odası tarafından gerçekleştirilecek olan uluslararası el sanatları festivalinin, Kütahya’da zanaat ve el sanatlarının tanınırlığını arttırması bekleniyor.
Toplantıya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ile adaylık komitesi üyeleri katıldı.