Uysal: Seçimler milletin kendi kaderine el koyduğu günlerdir

308

Kütahya’da esnaf ziyareti yapan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçimlerin milletin kendi kaderine el koyduğu gün olduğunu söyledi.

Uysal, kentteki programında Saman Pazarı, Dönenler Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi’nde esnaflarını ziyaret etti.
Partisinin Cumhuriyet Caddesi’ndeki seçim standını da ziyaret eden Uysal, burada yaptığı konuşmasında seçimlerin vatandaşların kendi kaderlerine hakim olduğu günler olduğunu belirtti.
Konuşmasında emeklilerin durumlarıyla başlayan Uysal, şunları kaydetti: “Bu ülkede istiyoruz ki yıllarca emek vermiş ve emekli olmuş insanlarımız ne merde ne de namerde muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilsin. İstiyoruz ki gençlerimiz bu ülkede üretimin çarkları haline gelsin. Ama gelin görün ki bir tarafta pembe tablolar diğer yandan içimizi karartan tablolar. 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar 14 Mayıs 1950 seçimleri için, “Seçimler milletin kendi kaderine el koyduğu günlerdir.” diye tarif ediyordu. Gün kendi kaderimize el koyacağımız gündür. Toplumun tüm kesimleri, sizler bu ülkenin ne kiracısısınız ne de misafirisiniz. Sizler bu ülkenin ev sahibisiniz. O açıdan uyanmak mecburiyetindeyiz. ‘Tüm vatandaşlarımız vatanına, memleketine sahip çıksın istiyoruz. Namus ehli insanları yerel seçimlerde tercih etsin. Bu iktidarın yanlışlarına karşı da bir itirazı yükseltsin istiyoruz. Biz, bu itirazımızı yükseltiyoruz. Demokrat Parti olarak dün olduğu gibi bugün de her daim milletin vicdan hizasında durduk. Dün ‘Yeter, söz milletin!’ demiştik. Şimdi de ‘Yeter, söz milletin!’ diyoruz.’
Uysal, ziyaretleri kapsamında diğer siyasi partilerin seçim stantlarını da ziyaret ederek çalışmalarında başarı diledi.
Uysal’a ziyaretlerinde partisinin Kütahya İl Başkanı Hakkı Yağız ile Belediye Başkan adayı Servet Bilgin ve partililer eşlik etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir