Okul kütüphaneleri Kur’an ile zenginleşiyor

547

Kütahya’da, öğrencilerin kütüphaneci amca olarak bilinen ve daha önce bağışçıların destekleriyle okullarda kütüphane oluşturulmasına katkı sağlayan emekli kütüphaneci Zeki Aktürk, Ramazan ayında farklı bir proje başlatarak bir kez daha gönüllere dokunmayı başardı.

Okulların kütüphanelerine kitap desteğinde bulunan ve Türkiye’deki yüzlerce okulda kütüphane oluşturulmasına katkı sağlayan Aktürk, bağışçılardan gelen Kur’an-ı Kerim’leri okul kütüphanelerine götürerek destekte bulunuyor.
2008’den bu yana birçok ildeki 279 okulda kütüphane kurulmasına öncülük eden Aktürk, “Ramazan ayında Kur’an-ı Kerimi olmayan okul kütüphanesi kalmasın” adıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.
Bağışçılardan gelen 100’ün üzerindeki Kur’an-ı Kerim’i arabasına yükleyerek okul kütüphanelerine götüren Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamasında bağışçılardan farklı birçok alandan kitap geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Okullara kitap desteğinde bulunmamız için bağışçılarımız çeşitli kitaplar gönderiyor. Zaman zaman Kur’an-ı Kerim’ler de geliyor. Gelen Kur’anları, Ramazan ayı olması nedeniyle bir proje kapsamında yine okul kütüphanelerimizle, öğrencilerimizle buluşturmaya karar verdik. Bu kapsamda okullarımızı ziyaret ederek idarecilerimiz ve öğrencilerimizle buluşup Kur’an-ı Kerimleri takdim ediyoruz.”
Kentteki birçok okula Kur’an götüren Aktürk, bağışçılardan gelecek olan Kur’anları da okul kütüphaneleriyle buluşturmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kütüphanelerine Kur’an-ı Kerim desteğinde bulunan Aktürk’ün çalışmalarını taktirde karşıladıklarını dile getiren okul idarecileri Aktürk’e teşekkür etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir