“Kütahya’ya hizmetlerimiz artarak devam edecek”

342

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kütahya’da yapımı tamamlanan köprü, kavşak ve devlet yolunun açılış törenine katıldı.

“KÜTAHYA’DA DEVAM EDEN OTOYOL VE ÇEVRE YOLU PROJEMİZ VAR”
Düzenlenen törende Karayolları Genel Müdürü Ahmet Aslan, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer ve Vali Musa Işın birer konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yapılan hizmetlerle Kütahya’nın gelecek vizyonunda yerine almaya devam edeceğini ifade etti. Uraloğlu, “Ülkemizin ihtiyacı olan yağmurla birlikte Kütahya’dayız. Kütahya’yı bölünmüş yollarla bütün komşu illere bağlamış olduk. Kütahya’da devam eden bizim otoyol projemiz var. Çevre yolu projemiz vardı. Bu iki projeyi optimize ederek şehir için en yararlı şekle getiriyoruz. Bu vesile ile iki tane organize sanayi bölgesini birbirine bağlamış olacağız. Kütahya’yı ne lazımsa biz yapmaya gayret ettik. Kütahya’mıza gelecek vizyonunda hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.
Toplu açılış töreninde, hem Tavşanlı-Emet yolunun hem Germiyan Köprüsü ve Zafertepe kavşaklarının hem de restorasyonu tamamlanan Tarihi Koca Köprü’nün hizmete sunulacağını bildiren Uraloğlu, “Kütahya’mızın inşallah gelecek vizyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yaptığımız hizmetleri devam ettireceğiz, onları tekamüle erdirmiş olacağız” diye konuştu.


VALİ MUSA IŞIN: “KÜTAHYA’YA 20 YILDA 338 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILDI”
Kütahya Valisi Musa Işın, açılışı gerçekleşen Tavşanlı-Emet yolu, Germiyan ve Zafertepe kavşakları ve restorasyonu tamamlanan Tarihi Yukarı Köprüsü ile Kütahya’nın ulaşım ağının daha da güçlendiğini ifade etti.
Kütahya’nın stratejik konumunu belirterek İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Balıkesir ve Bursa gibi büyükşehirlere olan yakınlığına dikkat çeken Vali Musa Işın, Kütahya’nın son zamanlarda sanayi alanında önemli bir ivme kazandığını söyledi.
Geçen yılın ihracat rakamlarının büyük bir kısmının sanayi ürünlerinden oluştuğunu aktaran Işın, “İlimiz son zamanlarda bir sanayi şehri haline gelmeye başladı. Geçen seneki ihracatı 850 milyon dolar, bunun çok büyük bir kısmı sanayi ürünüdür” dedi.
Kütahya’daki mevcut 6 organize sanayi bölgesine ek olarak Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin 12 bin dekarlık bir alana yayılacağını ve bu yılın içinde birinci etabının hizmete açılacağını kaydeden Vali Işın, “İkinci etabını da yavaş yavaş parselleyip satmaya başlayacağız. Tahminen orada 20 bin kişi istihdam edilecektir. Bunun da devreye girmesiyle beraber Eskişehir’den sonra bölgenin en büyük organize sanayi bölgesi devreye girecek” diye konuştu.
Bakan Uraloğlu, Vali Musa Işın, Genel Müdürü Ahmet Aslan, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve protokol üyelerinin katılımı ile, yapımı tamamlanan Tavşanlı-Emet Devlet Karayolu, Germiyan Kampüsü ve Zafertepe Kavşakları ve Tarihi Yukarı Köprüsünün açılış kurdelesini kesti.


“2024 YILINDA DA HİZMETLER, BU YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”
Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin bu yıl içerisinde faaliyete geçeceğini de açıklayan Işın, “Ayrıca yine Simav’da 1700 dekarlık bir organize sanayi bölgesinin inşallah altyapısını oluşturacağız” dedi.
Cumhuriyet döneminden itibaren gerçekleştirilen bölünmüş yol yatırımlarında da büyük bir artışın olduğunu belirten Vali Musa Işın, “Son 20 yıl içerisinde 338 kilometre bölünmüş yol, 38 milyar TL yatırım harcaması yapılmıştır. Bu büyük bir rekordur. Halihazırda 8 milyar yatırım bedelli 9 büyük proje devam etmektedir. 2023 yılında 8 milyara yakın karayollarının yatırımı söz konusu olmuştur. 2024 yılında da bu hizmetler, bu yatırımlar devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizin yapmış olduğu hizmetler Türk milletinin takdirine şayandır. Bu vesileyle ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, zatıalinize Kütahyalılar adına şükranlarımı arz ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Germiyan Kavşağı ve Zafer kavşağı ve diğer bütün hizmetler hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.
Açılışa, Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve davetliler katıldı.
Karayolları personeliyle fotoğraf çektiren Bakan Uraloğlu, Valiliği ziyaret etti.
Vali Musa Işın, Uraloğlu’na porselen vazo hediye etti.


BAKAN URALOĞLU, KÜTAHYA’DA AK PARTİ’NİN ZAFER MEYDANI’NDAKİ SEÇİM BÜROSUNU ZİYARET ETTİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti İl Başkanlığının Zafer Meydanı’ndaki Seçim Bürosunu ziyaret etti.
Burada vatandaşlar sohbet eden Bakan Uraloğlu, 31 Mart’ta Kütahya’nın AK Belediyecilikle tekrar tanışacağını ifade etti.
Uraloğlu, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu’nun geçmişte başarılı bir belediye başkanlığı yaptığını belirterek, Kütahyalıların kendisine destek vermelerini istedi.
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Kütahya için gerçek belediyeciliğe hazırız, kararlıyız” dedi.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, destekleri sebebiyle Bakan Uraloğlu’na teşekkür etti.


BAKAN URALOĞLU, STK’LARLA İFTARDA BULUŞTU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanlığının tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Yeşilay Düğün Salonundaki iftara AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, STK’ların başkan ve yöneticileri katıldı.
İftar sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Kanaat Önderleri ile İftar Programımızı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirdik. Bakanımız Kütahyamıza yapılanlar yatırımlar hakkında konuşma gerçekleştirdi. Biz kalbimizle, yüreğimizle, eserlerimizle, hizmetlerimizle, hedeflerimizle, programlarımızla milletimizin huzurundayız, milletimizin emrindeyiz” ifadelerini kullandı. İHA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir