İŞKUR 240 bin ile 400 bin lira arasında hibe desteği verecek

210

İş ve Çalışma Kurumu (İŞKUR), engellilerin istihdam edilebilmelerinin önündeki engelleri kaldırmak ve kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere destek olmak amacıyla karşılıksız hibe desteğinde bulunacağını açıkladı.

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü kişilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelerine karşılıksız hibe desteği verecek olan İŞKUR, “Kendi İşini Kurma Desteği” projeleri için girişimcilik eğitim programı sertifikasının yanı sıra, kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin gibi belgelere sahip olan kişilere tarım ve hayvancılık için toplamda 300 bin lira, engelli diğer projeleri içinse 400 bin liraya kadar destek verecek. Eski hükümlüler için ise tarım ve hayvancılık projeleri için 240 bin, diğer projeler içinse 300 bin liraya kadar destek verecek.
Hibe desteği ile ilgili İŞKUR’dan yapılan açıklamada, başvuruların 7 Haziran 2024 tarihinde sona ereceği, konu ile ilgili Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden ya da kurumun internet sayfası olan [www.iskur.gov.tr] adresinde duyurular kısmında yer alan başvuru rehberinden ayrıntılı bilgi alınabileceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Eski hükümlüler sadece bulundukları ikametgâhtaki Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine gidip proje başvurusu yapılabilecektir. Engelli Hibe Başvuruları ise 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.
Başvuru için aranan şartlar şu şekildedir: İŞKUR’a engelli veya eski hükümlü kaydı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunmamak, Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek. Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak, Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık projelerinde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesine, Arıcılık projelerinde ise “Arıcılık” belgesine (sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak. (MEB veya Üniversite onaylı olmalıdır)”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir