Üniversitelerden Filistin’e destek

110

Kütahya bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversiteleri Filistin’e destek için eylem yaptı.

“ZULMÜN BİTMESİNİ UMUT EDİYORUM”

Kütahya DPÜ Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nden başlayan ve Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’na kadar devam eden yürüyüşe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gazze’deki katliama karşı duyarlıklarından dolayı öğrencileri onları tebrik etti. ABD’deki üniversitelerde de Filistin’de akan kanın durması için eylemler yapıldığını anımsatan Kızıltoprak, ‘Umut ediyor ve bekliyorum,

Amerika’daki vicdan sahibi öğrencilerin, öğretim üyelerinin harekete geçirdiği binlerce insanın vicdanı Filistin, Doğu Türkistan ve dünyanın her yerinde meydana gelen zulümleri sona erdirir.’ dedi.
Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşün ardından Fen Edebiyat Fakültesinde Dr. Lütfü Özşahin tarafından Batı Medeniyetinin Temelleri ve İsrail başlıklı konferans verildi.

“DUALARIMIZ FİLİSTİN HALKI İÇİN”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) personeli ve öğrencileri de, Gazze’de yaşanan insanlık dramı için basın açıklaması yaparak Germiyan Kampüsünde yürüyüş gerçekleştirdi.
“Özgür Filistin İçin Ayaktayız” isimli programa KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayramoğlu, Genel Sekreter Kutlu Önal, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Rektör Tekin, düzenlenen programa yönelik yaptığı bilgilendirmede, hiçbir hukuk tanımayan İsrail’in gerçekleştirdiği soykırıma karşı Gazze halkının özgürlüğü için tıpkı diğer üniversiteler gibi bu etkinliği düzenlendiklerini söyleyerek “Dualarımız Filistin halkı için.” dedi.


“BÖLGEDE KALICI BİR BARIŞ VE ADALET SAĞLANMASINI UMUT EDİYORUZ”
Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Öğrenci Temsilcisi Özlem Ersoy’un okuduğu basın açıklamasında, “Biz sağlık çalışanları, barışın ne denli önemli olduğunu biliyor ve sonuna kadar savunuyoruz. Yaşama hakkını savunmaya çalışan silahsız insanlara yapılan bu katliamda Filistin halkının yanındayız. Filistin halkını yok etmeye yönelik insanlık dışı saldırıları nedeniyle İsrail devletini kınıyoruz. İnsanlık bu zor zamanda bir araya gelmeli ve Filistin halkına destek olmalıdır. Biz KSBÜ mensupları olarak Gazze’deki insanların acılarını ve sıkıntılarını paylaşıyor, en yakın zamanda bölgede kalıcı bir barış ve adalet sağlanmasını umut ediyoruz.” denildi.
Açıklamanın ardından Filistin halkını destekleyen pankartlarla kampüs içerisinde yürüyüş yapıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir