Maliye Bakanı Şimşek Kütahya’da iş dünyasıyla buluştu

460

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kalkınma Yerelden Başlar” programına katılmak üzere Kütahya’ya geldi.

VALİLİĞİ ZİYARET EDİP İŞ DÜNYASIYLA BİR ARAYA GELDİ

Kütahya’daki programına Vali Musa Işın’ı ziyaret ederek başlayan Bakan Şimşek, Valilik Şeref Defterini imzaladı.
Ardından Valilik makamına geçen Şimşek, Kütahya il protokolünün de yer aldığı ziyarette Kütahya’nın genel durumu hakkında bilgiler aldı, istişarelerde bulundu.
Bakan Şimşek Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde Kütahya’da iş insanları, esnaf ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile buluştu.
“Kalkınma Yerelden Başlar” konulu programa, Vali Musa Işın, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Ahmet Erbaş ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık oda ve meslek kuruluşların başkanları, iş insanları, esnaf ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

“ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 41’İ SANAYİ ÜRETİMİ”
Programda konuşan Vali Musa Işın, Kütahya’nın sanayisi ve üretimi hakkında bilgiler verdi. Kütahya’nın sanayi şehri olduğunu belirten Vali Işın, “Üretimimizin yüzde 41’i sanayi. Tarım ve hizmet sektörleri ise sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 14’lük bir paya sahip” ifadelerini kullandı.


“7 OSB’DEN 3’Ü YAPIM AŞAMASINDA”
Kütahya’daki sanayi altyapısının genişletilmesine dair detaylı bilgiler veren Işın, ilde toplamda 7 organize sanayi bölgesinin bulunduğunu ve bunlardan 3’ünün yapım aşamasında olduğunu kaydederek “Zafer Organize Sanayi Bölgemizin birinci etabı inşallah bu sene üretime girecektir. 12 bin dekarlık bir alandır. Eskişehir’den sonra bölgenin ikinci büyük organize sanayi bölgesidir” dedi.


“İLİMİZ SANAYİDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”
Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 1200 dönüm üzerine kurulduğunu ve bu yaz faaliyete geçeceğini açıklayan Vali Musa Işın, “Diğer organize sanayi bölgelerimizin de genişleme talepleri söz konusudur. Dolayısıyla ilimiz özellikle sanayide emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.


“GEÇEN YILKİ İHRACATIMIZ 830 MİLYON DOLAR OLARAK GERÇEKLEŞTİ”
Geçen yıl 830 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamının, organize sanayi bölgeleri ve iş insanlarının çabalarıyla daha da artırılacağına inandıklarını ifade eden Işın, “Sizin desteklerinizle inşallah daha büyük bir noktalara getireceğiz” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuşma ve sunumlarıyla devam eden toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir