‘Geleceğe yönelik hazırlık yapmanız lazım’

921

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni ziyaret eden lise öğrencileri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Günümüzün değişen teknolojisi, yenilikler ilerde de artarak devam edecek. Şu anda geleceğe yönelik hazırlıkları yapmanız lazım” dedi.
Kütahya Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni (KSBÜ) ziyaret ederek, üniversitenin farklı birimlerini gezdi. Müdür Başyardımcısı Güray Toker ve lise öğretmenlerinin yer aldığı ziyaret kapsamında, öğrenciler KSBÜ’de bulunan eğitim ve araştırma laboratuvarlarını gezerek, akademisyenler tarafından bilgilendirildiler.

Gezi sonunda Hekim Sinan Konferans Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından öğrencilere yönelik bir konuşma gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Kavuncu, üniversite eğitimlerinin öğrencilere verilen bir donanım olduğundan bahsederek, “Bugün bir mühendis olup onun üstüne bir işletme eğitimi alıp yüksek düzeyde bir sanayici olabilirsiniz. Tıp eğitimini düşünecek olursak, üniversite eğitimini kendinize alınacak çok yönlü bir beceri gibi algılayın. Diploma size verilen bilgi topluluğudur. Günümüzün değişen teknolojisi, yenilikler ilerde de artarak devam edecek. Şu anda geleceğe yönelik hazırlıkları yapmanız lazım. Ülkemiz çok iyi imkanlara sahip. Buraya girdiğinizden itibaren devletimiz büyük imkanlar, fırsatlar sunuyor. Çünkü ülkemizin geleceği sizlere bağlı.” dedi.

“SADECE ÖĞRENCİ BAŞARISINI ÖLÇMÜYORUZ”
KSBÜ’nün sağlık alanında hizmet veren bir üniversite olduğunu belirten Kavuncu, “Üniversitemizde sağladığımız imkanlarla Tıp Fakültesinde öğretim üyesi başına 3, Diş Hekimliği Fakültesinde ise öğretim üyesi başına 6 öğrenci düşüyor. Bunu mutlulukla ve gururlu söylüyoruz. Uyguladığımız elektronik eğitim sistemlerinde sadece öğrenci başarısını ölçmüyoruz, soru’nun başarı derecesini de ölçüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“ÖZEL BÖLÜMLERİMİZ VAR”
KSBÜ’de özel bölümlerin olduğunu vurgulayan Kavuncu, “Özel bölümlerimiz var. Yani Türkiye’de az olan az mezun vermiş bölümler. Mesela Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü. Bu alandan mezun olacak kimsenin iş bulabilme olasılığı daha yüksek. Ergoterapi yine önemli bir bölüm. Adli Bilimler Bölümü yine Türkiye’de devlet üniversitelerinde ilk ve tek bölüm olması nedeniyle önemli bir bölüm.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir