Kütahya’nın turizmde söz sahibi olması için Turizm Master Planı

868

7 bin yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya’nın turizmde söz sahibi olması, potansiyellerinin verimli şekilde değerlendirilip etkin sonuç alınması için Kütahya Valisi Ali Çelik’in talebi üzerine Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) önderliğinde Turizm Master Planı hazırlanıyor.
Turizm Master Planı Projesi’nin ilk toplantısı Vali Ali Çelik’in katılımıyla DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde yapıldı.
Toplantıya; DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya Belediye Başkan Vekili Murat Arık, Vali Yardımcısı Aydın Börü, ilçe kaymakamları, Proje Başkanı DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ağca, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Muammer Özer, ilgili kurum müdürleri ile akademisyenler katıldı.

“KÜTAHYA TURİZMDE HAK ETTİĞİ YERE ULAŞMALI”
Kütahya’nın turizmde hak ettiği yere ulaşması için şehrin tarihi, kültürel mirası ile doğal kaynaklarının bütünsel bir bakış açısıyla ele alınarak ilin tüm aktörlerinin ortak bir hedef ve amaç uğruna çalışması gerektiğine dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Altıntaş Zafertepeçalköy’den Dumlupınar’a, Aizanoi’den Kütahya Kalesi’ne, Gölcük Yaylası’ndan Yenice Tahtalı Göleti’ne, Yoncalı’dan Ilıca’ya kadar herkesin bir bakış açısı ve vizyon arayışı var. Bu heyecan verici ancak bir tuvalin başına 5 ressamın geçip kendi düşüncesini aksettirmeye çalışması sonucu ortaya bütünsel bir resim yerine kakofoni çıkıyor. Dolayısıyla bir pazarlama ve hizmet sektörü anlayışının gelişme stratejisine katkı sunacak bir manzara ortaya çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA’NIN DEĞERLERİNİ İYİ BELİRLEMELİYİZ”
Dünyanın şehirlerarası rekabete evrildiğine dikkat çeken Vali Çelik, “Bu yüzden Kütahya’nın değerlerini iyi belirlemek bu şehre karşı sorumluluğu olan insanların, bizlerin en büyük sorumluluklarından biri” dedi.

“YOL HARİTASINI ÇIKARMALI VE HAREKETE GEÇMELİYİZ”
Turizm Master Planı Projesi Hazırlık Toplantısı’nın yol haritasını belirlemede bir istişare, fikir alışverişi olduğunu dile getiren Vali Çelik, “Proje ekibi, bilimsel metodolojisini belirledikten sonra hızlı bir şekilde hareket etmeliyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığından belediyelere, üniversiteden kaymakamlıklara, özel idareden STK’lara, köydeki Mehmet amcaya, Ayşe teyzeye kadar kimin ne yapacağı konusuna dair yol haritasını ortaya koymamız gerekir ki harekete geçirelim” ifadelerini kullandı.

“GELİŞİM İÇİN HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY VARDIR”
Gelişimin tek bir kişi ya da tek bir kurumla mümkün olmadığını, herkesin bir sorumluluğu ve yapabileceği bir şey olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Bu işi herkesin sahiplenmesi, farkındalık kazanması gerekiyor. Hepimiz ‘ben ne yapabilirim’ sorusunu sormalıyız. Yol ağlarına, ticari konaklama kapasitelerine, altyapıdaki sorunlara kadar hızlı bir şekilde analiz yapıp proje mantığıyla dönüşümünü sağlamalıyız ki herkes sorumluluğunu yerine getirebilsin” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir