MİLLET MEYDANI BOŞ BIRAKMADI

808

15 Temmuz hain darbe girişimin 4’üncü yıldönümünde Kütahya Zafer Meydanı’nda demokrasi nöbeti etkinliği düzenlendi. Kütahya’da birçok kişi etkinlik için meydanı doldururken, yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
“BİZ BİR OLUP KENETLENDİKÇE ONLAR HİÇ BİR ZAMAN BAŞARAMAYACAK”
Akşam saatlerinden itibaren Zafer Meydanı’na gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyularak oluşturulan oturma düzenindeki yerlerini aldı. Burada müzikler eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ekranlardan izlenmesinin ardından program, Dursun Ali Erzincanlı’nın 15 Temmuz şehitleri için yazmış olduğu 30 kuş şiirinin okunmasıyla devam etti. Şiir, alandakilere duygusal anlar yaşattı.
Programda bir konuşma yapan Kütahya Valisi Ali Çelik, 15 Temmuz’un başta gençler olmak üzere nesillerden nesillere aktarılması, unutulmaması gerektiğini belirtti.
Vali Çelik, şöyle konuştu: 15 Temmuz’un bütün kodlarının tüm vatandaşlarımızın belleğine işlenmesi gerekiyor. 15 Temmuz’un önemini anlatan en önemli hususlardan birisi sadece Türk Milletine, Türk yurduna, Türk vatanına karşı girişilmiş bir işgal girişimi olmadığını, bunun bütün dünyada mazlumların beklediği ses olan bu sesi kısmanın bir tezahürüne karşı sesi kısmak için yapılmış bir işlem ve girişim olduğunu bir kez daha anladık. Bazı günler vardır ki milletlerin tarihinde, ruhunda ve bedeninde mühür gibidir. 15 Temmuz’da bizim bağımsızlığımızın bizlere kelepçe, prangayla kontrol edilemeyeceğimizin birçok kez tarihin sahnesinde tekrarlandığı gibi ve son kez olarak tam da bağrına basıldığı gündür. Biz birlik ve beraberlik içinde kenetlendikçe, biz bir oldukça, bize karşı olanların karşısına çıktıkça hiçbir şekilde onların başaramayacağı bir gündür. Burada şehitlerimizin babaları, yakınları, kardeşleri var. Cudi’de Gabar’da, Haf Tanin’de bir çok yerde her zaman ve her yerde mücadelemiz devam ediyor. Bu ülkenin birliğine kast edenlere karşı mücadelemiz devam edecek ve devam ediyor. Şairin dediği gibi, ‘Asım’ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.”
“15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZ KAZANDI, HAİNLER KAYBETMİŞTİR”
AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ise, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
“Darbe meraklılarının 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da olduğu gibi 15 Temmuzda da sahnede olduğunu dile getiren Erenler, şunları söyledi: “Ancak o gün yapılmak istenen sadece bir darbe değil bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz’da o ana kadar hiç görmediğimiz bir ihanet çetesiyle karşılaştık. Hain FETÖ o gece, Dünyanın en güçlü ordusu olan Türk ordusunun tankını, bombasını düşmana değil de bağrında yetiştiği Türk milletine utanmadan yöneltti. Hainlerin o kadar gözleri dönmüştü ki; milli birliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü, Türk milletinin can damarı olan Gazi Meclisimize dahi bomba yağdırdılar. ‘Milletin iradesi üzerinde hiçbir irade görmedim, siz dik durun yeter, biz ölümüne ölümüne’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın demokrasiye sahip çıkmak üzere tüm milletimizi meydanlara çağırmasıyla, kadın, erkek, genç, yaşlı, büyük, küçük hepimiz vatan için topyekûn mücadeleye girdik. O gün hainlerin karşısına dikilen milletimiz ellerindeki silahla değil, yüreklerindeki imanla en güçlü silahlara galebe çaldı. 15 Temmuz, Türkiye’de gerçek anlamda millet egemenliğinin tesis edildiği gündür. 15 Temmuz, Milletin zulme karşı durduğu, devletine sahip çıktığı gündür. 15 Temmuz, Türk Milletinin destan yazdığı gündür. 15 Temmuz Milletin iradesini teslim almak isteyen güçlerin yıllarca beslediği, büyüttüğü FETÖ’nün bizzat milletin direnişi ile yerle yeksan olduğu gündür. 15 Temmuz, Darbelere, darbecilere, vesayet meraklılarına artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının kabul ettirildiği gündür. 15 Temmuz’da milletimiz kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır, hainler, darbeciler, kaybetmiştir.”
“BU DARBE MİLLETE KARŞI YAPILMIŞTIR”
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş da konuşmasında, “Tarihimizde çeşitli olaylar vardır. Ağustos 1071 Anadolu’nun tapusunu aldığımız gündür. 29 Mayıs 1453 çağ açıp çağ kapattığımız gündür. 18 Mart 1918 yedi düvele dur dediğimiz gündür. 30 Ağustos ise bin yıllık ana yurdumuzu elimizden almak isteyenlere karşı başlatmış olduğumuz şanlı direnişin taçlandığı gündür. Yakın tarihimizin dönüm noktası ise, alçak FETÖ örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlemek istediği darbe ve işgal girişimidir. Atatürk’ün gençliğe hitabesinde bizlere “bir gün harici ve dahili bedbahtlar ülkemizi işgal girişiminde bulunabilir” diye tam 70 yıl önce hatırlattığını maalesef 15 Temmuz gecesi gerçekleşmeye çalışılmıştır. İstiklal ve istikbalimizi kurtardığımızın adıdır 15 Temmuz, devlet idaresinin millet idaresine bağlandığı gündür 15 Temmuz, Dünya’ya öğrettiğimiz her kuşun eti yenmez ama Türk’ün eti hiç yenmez dediğimiz gündür. Bu darbe girişimi diğer girişimlerden farklı olarak sadece ve sadece mevcut hükümete karşı değil, millete karşı yapılmıştır” dedi.
“MİLLETİMİZ DİRENİŞE KARŞI MÜHRÜNÜ VURDU”
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ise, burada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bu kutsal topraklar her karışı şehit kanlarıyla sulanmış yüz yıllar öncesinden başlayan ve özellikle bu coğrafyada gözü olan dış güçlerin değişik zamanlarda birçok denemesi sonucu kalkışmalara ihtilallere sahne oldu. Ama mührün sonuncusunu 15 Temmuz’da bu aziz milletimiz vurdu. Bu aziz millet 4 yıl önce bugün bu saatlerde milletin iradesi ile seçimle iş başına gelmiş hükümetin ancak millet iradesi ile indirilebileceğinin göstergesi olan direnişini kahramanca yaptı. 251 vatan evladını şehit, 3 bine yakın vatan evladını gazi vererek mührü son kez vurdu.”
Şiir, türkü ve ezgi dinletisinin de sunulduğu gecede saat 00.13’de camilerin minarelerinden sela sesi yükseldi.
Demokrasi nöbeti geç saatlere kadar devam ederken ilgili kurumlar vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir