İNDİRİM YAĞMURU

1039

Belediye Başkanı Alim Işık, ikametini Kütahya’ya aldıran üniversite öğrencilerin sunulacak olan avantajları anlatmak üzere öğrenci topluluğu başkanları ile bir araya geldi. Işık, kart ile öğrencilere birçok alanda indirim sağlanacağını müjdeledi.
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, ‘İkamet Kart Projesi’ kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Öğrenci Topluluğu Başkanları ile Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Proje hakkında bilgiler veren Işık, şunları söyledi: “Üniversitelerimiz ilçelerimiz dahil toplam il genelinde yaklaşık 50 bin öğrencimiz Kütahya’da bizim misafirimiz. Bunun merkezde olan öğrenci sayısı yaklaşık 30-35 bin. Kütahya belediyesi olarak öğrencilerimiz başta olmak üzere, merkezde yaşayan yaklaşık 300 bin vatandaşımıza vermek zorunda odluğumuz hizmetlerin kalitesini artırmayı planlıyoruz. Daha nitelikli hizmetle Kütahya’mızı daha yaşayabilir bir kente dönüştürmeyi hedefledik. Bu kapsamda da en önemli uygulamalarımızdan birisi, İkamet Kart projesi adı altına üniversitemizde eğitim öğretimlerini sürdüren tüm öğrencilerimiz, buna Kütahyalı öğrencilerimiz dahil, DPÜ ve KSBÜ üniversitesinde kayıtlı olan öğrencilerimiz birinci adres olarak ikametgahlarını Kütahya’da göstermeleri halinde bunlar için bu katkıların karşılığında hem hizmet kalitemizi artıralım hem de pozitif ayrımcılık olsun düşüncesiyle ilave katkı yapalım diye düşündük. İlgili organlarımızla projelerimizi netleştirdik. Bazılarını belediye meclis toplantımızda karar alarak Ekim ayından itibaren uygulamaya soktuk.”
İKAMET KARTLA İNDİRİM YAĞMURU
İkamet Kartın öğrencilere birçok avantaj sağlayacağını da belirten Işık, “Kampüs içerisinde otobüs hizmetinden yararlanmayı düşünen öğrencilerimiz için, 30 TL aylık abonman karşılığında sınırsız iniş ve biniş elde edildi, bunu meclisimizden geçirdik. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda kalan öğrencilerimizin kampüse geliş gidişlerinde kampüsle yurt arası taşıma bedeli 1 liraydı, ikamet karta sahip olan öğrencilerimiz için yüzde 25 indirim yaparak 75 kuruşa düşürdük ve uygulamaya geçirdik. Ocak ayından itibaren yeni bazı uygulamaları başlatacağız. Bunlardan birisi tüm esnaf odaları başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Esnaf Odaları Birlik Başkanımızın başkanlığında 17 esnaf odamızın tamamı eğer böyle bir projeye öğrencilerimiz destek olurlarsa, bizim odalarımıza kayıtlı üyelerimiz de gönüllülük esaslı olmak kaydıyla, verdiğimiz hizmetlerden ve sattığımız mallarda bu tür öğrencilerimize yüzde 10 indirim yapmayı taahhüt ediyoruz dediler. Söz konusu iş yerlerinin önüne çıkartmalı bir tabela takacağız. “İş yerimizde Kütahya Belediyesi ikamet kart indirimi uygulanmaktadır (yüzde 10)” tabelası olacak. Bunu gören kardeşimiz bundan dolayı oraya girdiğinde hiç bir uyarıya gerek olmaksızın elindeki kartı gösterdiğinde otomatik olarak yüzde 10 indirim alacak. Bu 17 odaya üye olan her işyerimiz bunu zamanla tamamını kapsayacak şekilde böyle bir uygulamaya destek verecek. Bunun zorla olması mümkün değil, buna gönüllülükle başlayacağız.”
SU FATURALARINDA YÜZDE 25 İNDİRİM
İkamet Kartın su faturalarında da avantaj sağlayacağını aktaran Işık, şöyle devam etti: “Şehrimizde evde kalan öğrenci kardeşlerimize destek olması amacıyla biz bu kampanyaya önce belediyeden başlayalım dedik. Belediye meclisimiz Aralık ayı meclis toplantısında karar aldı, ikamet kartı bulunduran bir öğrencimiz evinin kiracısı ve su abonesi onun üzerindeyse; ikamet kartına sahip olması kaydıyla doldurulan su faturalarına yüzde 25 indirim başlatacağız. Bu tür uygulamaları başlatacağız.
Henüz daha netleştiremedik, üzerinde çalışıyoruz, eğer kaynak bulabilirsek Kütahya’mızdaki iş adamlarımızdan veya Sivil Toplum Kuruluşları ya da hayır kuruluşlarından biz bu projeye destek veririz diyen olur ise, 31 Aralık tarihi itibariyle ikametleri Kütahya’da kesinleşmiş olan sayıda bulunan öğrencilerimizi noter huzurunda çekeceğimiz kura ile örneğin yüzde 10’una yıllık bir defaya mahsus olmak üzere yardım çekilişi yapacağız. Dolayısıyla bu bin lira olur 500 lira olur kaynağımıza göre onun miktarını belirleyip öğrencilerimize böyle bir yardım yapmak istiyoruz. Bunu paydaşlarımızla bir görüşeceğiz, bunun kaynağını Kütahya’daki diğer hayırsever kuruluşlarımız ve STK’larımızın da üstlenmesi gerekiyor. Sizden bir istirhamımız var. Gelin bu şehrin geleceğine yön verelim, katkıda bulunalım. İnanırsak başarırız ama önce inanmamız lazım. Bunun Kütahya’ya ne faydası var veya size ne zararı olacak derseniz, size hiçbir zararı yok. Yapacağınız bir şey, sadece 31 Aralık tarihine kadar nüfus müdürlüğümüze gelip, ben birinci adresimi Kütahya’daki bulunduğum yer olarak göstermek istiyorum diyeceksiniz ikametgahınızı buraya taşıyacaksınız.”
“KÜTAHYA’NIN GELİŞİMİNDE İMZANIZ OLSUN”
Projeyi oldukça anlamlı bulduğunu ifade eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal da burada yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti: “Sizin katkılarınızla hem Kütahya’mız hem üniversitemiz zenginleşecek, refaha kavuşacak. Buna inandığımız için hem belediyemiz hem de bizler sizler odaklı bir idare anlayışı benimsedik ve yaptıklarımız da bunu göstermektedir. İnsanın yaşadığı yer, ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını teneffüs ettiği yer, bazen olur ki doğduğu yerden daha kıymetli olur. Kütahya’ya geldiniz, ömrünüzün en güzel yılları burada geçiyor, en güzel ve en kalıcı hatıralar burada olacak. Eminim sizin çoğunuzun ikinci memleketi hatta çoğunuzun doğdunuz yerden daha kıymetli olacak Kütahya. Onun için gelin hep beraber Kütahya’mıza kalıcı şeyler bırakalım, güzellik bırakalım, refah bırakalım, hizmet bırakalım. Bu da sadece belediyenin, üniversite idarecilerinin ve diğer kurumlarımızın çaba ve gayretiyle olmuyor, hep beraber olacak. Herkes kendi üzerine düşeni yaparsa hem Kütahya’mız hem de ülkemiz çok daha güzele gidecek. Sizleri dinliyoruz, öğrencilerimizin problemlerini konuşuyoruz. Kütahya’nın merkezine öğrenci yerleşmiş durumda, Kütahya’yı Kütahya yapacak sizlersiniz. Gelin hep beraber Kütahya’yı hak ettiği Kütahya yapalım. Sanatın, kültürün, bilimin merkezi yapalım ve burada sizin de eseriniz, sizin de imzanız olsun.”
Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, Üniversitelerin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları, Kent Konseyi Başkanı ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanının da katıldığı programda öğrenci topluluk başkanları da Başkan Işık’a dilek ve temennilerini ilettiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir