‘Durmadan hizmete devam edeceğiz’

163

Kütahya Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi’nin 2024 yılının ilk toplantısında konuşan Vali Musa Işın, köylere hizmet için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Kütahya Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi toplantısında köylerin sorunları, ihtiyaçları ve talepleri görüşülerek Birlik Encümeni üyelerinin seçimi de yapıldı.
Vali Işın, burada yaptığı konuşmada, köylerde temel ihtiyaçların büyük ölçüde karşılandığını belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin. Özel idaremiz, devletimiz, bugüne kadar güzel hizmetler yapmıştır. Bizim temel ihtiyaçlarımız hemen hemen halledilmiş vaziyettedir köylerimizde. Ama biz hiçbir zaman durmadan, duraksamadan hizmetleri yapmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.
Köylerde temel ihtiyaçların eksik olmaması için projeler ürettiklerini ve hayata geçirmek için devletin ve Özel İdarenin kaynaklarını kullanmaya devam edeceklerini kaydeden Işın, şöyle devam etti: “Köylerimizi de yaşanabilir hale getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yani şunu istiyoruz biz: merkezde ne varsa köyde de o olsun. Köyde olmayan temel ihtiyaçlar bulunmasın. Bu yönde bizim düşüncelerimiz var, projelerimiz var, çalışmalarımız var. İnşallah Özel İdaremizin ve devletimizin kaynaklarını köylerimiz için kullanmaya devam edeceğiz. Sizlerle iş birliği halinde köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”
Muhtarlardan köylere hizmet götürürken ayrımcılık yapmamalarını ve tüm köylüleri eşit şekilde temsil etmelerini isteyen Işın, “Muhtarlarımız, devletimizin en ücra köşelerinde seçilmiş temsilcilerimizdir. Size uç beyi diyebiliriz. Bu nedenle, köylerimiz ve Özel İdaremizle son derece olumlu ve sıcak ilişkiler kurarak hizmetlerimizi kesintisiz sürdürmeye devam edelim. Muhtarlarımız, oy veren veya vermeyen tüm köylülerin temsilcisidir. Hizmeti bütün vatandaşlarımıza götürüyoruz. Sakın ola ki köyde oy verip vermediğine bakarak ayrımcılık yapmayın. Herkes bizim için mukaddes ve değerlidir. Bütün insanlarımız bizim için eşit derecede kıymetlidir. Herkese sevgi ve saygıyla yaklaşacağız. Herkese ilgi ve alaka göstereceğiz ve herkesi dinleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Köylere hizmetlerin belirli hedef ve planlama doğrultusunda yapıldığının altını çizen Işın, “Kesinlikle siyasi veya popülist bir yaklaşımla hareket etmiyoruz. İhtiyaç sahiplerini önceliklendirerek, paramızı israf etmeden, önceden belirlediğimiz hedefler doğrultusunda hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yapılan seçimler sonucunda İl Genel Meclisi üyelerinden Esra Özbek Balcı, Hasan Hüseyin Elgin; köy muhtarları Hüseyin Yeniadam ve Hüseyin Yıldız, Birlik Encümen üyeliğine seçildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir