Yürüyüş yapıp halay çektiler

188

Kütahya’da 1 Mayıs dolayısıyla Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (TÜRK-İŞ) bağlı sendikalar ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığı tarafından Zafer Meydanı’nda etkinlik düzenledi.

Belediye önünde bir araya gelen eylemci gruplar, Atatürk Bulvarı’ndan Zafer Meydanı’na kadar yürüdü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs’ın umudun umutsuzluğu, aydınlığın karanlığı yendiği gün olduğunu söyledi.
“Tüm emekçilere selam olsun” diyen Şahbaz, şöyle devam etti: “Bugün 1 Mayıs İşçinin Emekçinin bayramı. Hayatını emeğiyle, alın teriyle var eden milyonların, milyarların bayramını kutluyoruz. Başta 1977’de Taksim’de, ülkemizde ve tüm dünyada emek ve demokrasi mücadelesinde, emeğin bayramlarında katledilen, hayatını emek ve demokrasi mücadelesine adayan canlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Üreten biz isek zenginliği de eşit paylaşacağız. Bugün artık umudu daha da büyüttüğümüz bir gündeyiz.”
CHP olarak yerelde başarı elde ettiklerini de kaydeden Şahbaz, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kütahya’da, Domaniç, Şaphane ve Dumlupınar’da belediyelerimizi kazandık Tüm Türkiye’de 14 büyükşehir belediyesi, 21 ve 337 ilçe belediyesi, 48 belde belediyesi olmak üzere toplamda 420 belediye başkanlığı kazandık. Halkımız şehirlerimizi bize emanet etti. Halkın iktidarını kurmaya bugün her zamandan daha yakınız.. Yerelde kazandığımız başarıyı ulusal iktidara taşıyacağız. Emekçilerimiz, emeklilerimiz, çiftçilerimiz, kadınlarımız, gençlerimizle üreten biziz, yöneten de biz olacağız. Ülkemizde demokrasiyi, Cumhuriyeti, Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devletini hep birlikte yeniden kuracağız. 1 Mayıs’ta bizleri buluşturan, emek örgütlerimize KESK, TÜRK-İŞ bileşenlerine, büyük Cumhuriyet Halk Partisi Örgütümüze, hemşehrilerimize ve tüm emekçilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte sendika temsilcileri de birer konuşma yaparak emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.
Etkinlik, katılımcıların müzik eşliğinde halay çekmesinin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir