Gönüllü itfaiyecilerden yangın söndürme tatbikatı

835

Kütahya’da, İHH arama kurtarma ekibine katılmak isteyen 20 gönüllü, itfaiyecilik eğitimlerine katılarak teorik eğitimlerin ardından hazırlanan senaryo kapsamında yangın tatbikatı yaptı.
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği tarafından oluşturulan arama kurtarma ekibine katılmak isteyen 20 gönüllü, Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen gönüllü itfaiyecilik eğitimi aldı.
Teorik eğitimler sonunda saha uygulamasına da katılan gönüllüler, senaryo gereği çıkan bir baraka yangınına müdahale etti.
Gerçeğe yakın yapılan tatbikatta gönüllü itfaiyeciler öğrendikleri bilgileri uygulayarak yangını kısa sürede söndürdü.
Derneğin Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Ali Telli, yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekibini 2016 yılında oluşturduklarını ve aldıkları eğitimlerle arama kurtarma faaliyetlerine katıldıklarını belirtti.
Ekibin tamamının gönüllülerden oluştuğunu ve alınan eğitimler sonucunda faaliyetlere katıldıklarını anlatan Telli, şunları kaydetti:
“Kütahya İHH olarak şu anda eğitimlerini tamamlamış ve arama kurtarma faaliyetlerinde görev alabilecek 20 gönüllümüz mevcut. Olası bir durumda Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bizimle irtibata geçtiğinde biz onlara destek verebiliyoruz. Bugün de yine 20 gönüllümüz eğitimlerini tamamlayarak ekimize katılacaklar. Teorik eğitimlerin yanı sıra tatbikat dediğimiz uygulamalı eğitimlerimiz de olmakta. Arkadaşlarımız eğitimler kapsamında İtfaiye Müdürlüğümüzle işbirliği çerçevesinde yangına müdahale eğitimlerini aldılar ve gerçeğe yakın bir yangın tatbikatına katıldılar. Oldukça başarılı bir tatbikat gerçekleştirildi. Bu anlamda İtfaiye Müdürlüğümüze ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”
Gönüllülerin ilkyardım, telsiz kullanımı, doğada ve kentsel arama kurtarma eğitimlerini de alacaklarını ifade eden Telli, herkesi arama kurtarma ekiplerine katılmaya davet etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir