Filistin’e destek için oturma eylemi yaptılar

103

Kütahya’da İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP), öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Zafer Meydanı’nda oluşturulan Filistin platformunda İsrail’e tepki gösterdi.
KÜSİDAP adına gazetecilere açıklama yapan Sebahattin Ceyhun, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla kentte birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.
İsrail’in saldırılarının yaklaşık 7 aydır sürdüğünü ve bu saldırılara tepkisiz kalamadıklarını dile getiren Ceyhun, şunları kaydetti: “Sivil toplum kuruluşları olarak hemen her gün Filistin’in yanında olduğumuzu ifade eden programlar düzenliyoruz. Program ve etkinliklerimize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Burada, şehrimizin göbeğinde oluşturduğumuz stantla bir Gazze görüntüsü vermeye, boykotu insanlara anlatmaya ve görüntü ile insanlara orada yaşananlara ilişkin duyguyu biraz olsun hissettirmeye çalışıyoruz. Standımızda şimdi de her gün bir sivil toplum kuruluşumuzun ev sahipliğinde olacak şekilde oturma eylemi başlattık. Tüm halkımızı eyleme destek vermeye çağırıyoruz.”
Yapılan eylemlerin azımsanmaması gerektiğine de değinen Ceyhun, Filistin için yapılan her eylemin gündem oluyor. Filistin’i gündemde tutmaya devam edeceğiz. Filistin’e destek için yapılan her şeyin İsrail’i son derece rahatsız ettiğini biliyoruz. Biz Kütahya olarak bu rahatsızlığı vermeye devam edeceğiz.” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir