‘Hz. Ömer gibi davranacağız’

3707

Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya İl Başkanlığı’na atanan Sebahattin Ceyhun, görevi düzenlenen bir törenle eski Başkan Ali Çetinbaş’tan devraldı. Ceyhun, “Cumhurbaşkanımız Hz. Ömer’i işaret ederek “Bize Ömerler lazım” dedi. Hz. Ömer gibi olamayız ama Hz. Ömer gibi davranacağımızın sözünü verebiliriz” dedi.
Teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun burada yaptığı konuşmada amacının siyaset üretmek olmadığını, siyaseti hizmet üretme ve vatandaşın hizmete ulaşmasını sağlama adına yapacağını vurguladı.
“Cumhurbaşkanımızın çok ağır bir yükü var Allah yar ve yardımcısı olsun. Bizler de onun bu yükünü kaldırmada teşkilat mensupları olarak yardımcı olacağız. Eski başkanlar, çeşitli kademelerde görev yapmış eski teşkilat mensupları ve kanaat önderlerinden oluşan istişare heyeti kuracağız” diyen Ceyhun, şöyle devam etti: “Biz bu görevde vatandaşın hizmete ulaşmasındaki engelleri ortadan kaldırmak için çalışacağız. Asla laf üretip laf kavgası etmeyeceğiz. Niyetim tamamen budur, Allah da şahittir. Kütahya’ya yapılan veya yapılması geciken birkaç hususun olduğunu biliyoruz. Hastane konusunda zafiyet gösterildi ama sebepleri de vardı. Bunun hızlandırılması için girişimlerimiz olacak ve 2020 yılında hastane inşaatının çoğu bitecek. Hızlı tren konusuna gelince, bu hat Antalya İstanbul hattı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle fizibilite aşamasında kaldı. Yatırım aşamasına girince söz veriyoruz ilk hatlardan biri Eskişehir- Kütahya hattı olacaktır. En azından Eskişehir – Kütahya arasında direk hatların oluşturulması için girişimlerimiz olacak. İstihdam konusunda ise, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesinde çok büyük yatırımlar devam ediyor. Yeni fabrikalar açılmayı bekliyor. Yakın zamanda üretime başlayacaklar. Üretime başladıklarında ciddi oranda istihdam artışı olacağına inanıyorum. Zafer OSB’de de altyapı çalışmaları devam ediyor, orası da açılınca istihdamın kademe kademe çok büyük oranda çözüleceğini düşünüyorum.”
Teşkilatın kapısının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da herkese açık olacağını ifade eden Ceyhun, “Bu teşkilatın kapısı herkese açık olacaktır. “Ben partiye geldim muhatap bulamadım, kimse ilgilenmedi, yüzüme bakılmadı” diye bir şey asla olmayacak. Telefonlarımız da 7 gün 24 saat açık. Her zaman arayabilirsiniz. 2023-2053-2071 hedefinde Kütahya üzerine ne düşüyorsa yapacaktır. AK Partide kuruluşundan bu yana her kademede görev yapan herkese teşekkür ederim. Hizmette geri durmasınlar, gelip tecrübelerini bizlerle paylaşsınlar. Cumhurbaşkanımız Hz. Ömer’i işaret ederek “ Bize Ömerler lazım” dedi. Hz. Ömer gibi olamayız ama Hz. Ömer gibi davranacağımızın sözünü verebiliriz. İlk önce kimsenin değil, Allah’ın rızasını kazanmayı gözeteceğiz” diye konuştu.
Eski İl Başkanı Ali Çetinbaş da, “Bundan sonra il başkanlığı görevimizi devam ettirecek olan Sebahattin Ceyhun kardeşime yürekten başarı diliyorum. Her daim Sayın Sebahattin Ceyhun’la beraber partimizin hizmetinde olacağım” dedi.
Çetinbaş 2015 Ocak ayından beri birlikte görev yaptığı milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve tüm parti mensuplarına teşekkür etti.
Devir teslim töreni karşılıklı hediyeleşmenin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir