Kavuncu muhtarları bilgilendirdi

1093

Kütahyalı ve Tavşanlılı muhtarlar Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni (KSBÜ) ziyaret ettiler. Muhtarları Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Cem Algın ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal ile birlikte daire başkanları karşıladı. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu muhtarlara üniversite ve güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Rektör Kavuncu şunları söyledi: “Sizlerle gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı çok önemsiyorum; çünkü sizler mahallelerimizin, şehrimizin temsilcilerisiniz, vatandaşın gözü kulağısınız. Biz de üniversitemizi yönetirken vatandaşın bizden taleplerini anlamaya çalışıyor, şehrimizin beklentilerini planlarımıza nakşetmeye uğraşıyoruz. Yeni üniversite anlayışı kendisini duvarlar arkasında gizleyen, halktan kopuk değil; şehri ile bütünleşen bir üniversite olmamızı gerektiriyor.

“AKADEMİSYENLER TARAFINDAN TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE HALİNE GELDİK.”
Üniversitelerin öncelikli görevi araştırma yapmak, bilimsel çalışmalar yapmaktır. Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı verecek teknoloji ve bilgiyi üretmek. Devletimizin bizden beklediği bu. Biz de bu hedefler doğrultusunda ülkemizde üst ligde yer alan bir üniversite olmak istiyoruz. Öğrencilerimiz ve onlara sunacağımız eğitimin kalitesi çok önemli. Onlara yüksek standartta eğitim sunmak istiyoruz. Bu amaçla hazırlıklarımız var. Yeni laboratuvarlarımızla ve sağlayacağımız imkanlarla tercih edilen üniversite olacağız. Kütahya’da hemşehrilerimize sunulan sağlık hizmetinin, Sağlık Bakanlığı ile birlikte önemli bir paydaşıyız. Çift motorlu bir uçak gibiyiz, ama tek uçağız. Yani aynı sağlık kurumlarında birlikte görev yapıyoruz. Ne yazık ki geçtiğimiz senelerde uçağın iki motoru da teklemişti; çünkü hem Sağlık Bakanlığı hem de üniversite ayağında doktor sayısında önemli bir eksilme olmuştu. Doktor randevularında uzamalar oldu, hatta bazı branşlarda kapalı olduğu aylar yaşadık. Mağduriyetler yaşandı. Ancak geçtiğimiz 9 ay içinde hem Sağlık Bakanlığı tarafından gelen doktorlarımız hem de üniversite kadrolarımızın güçlenmesi ile randevu sorununu çözdük. Nitelikli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti vererek her alanda hastalarımızın kendi ilimizde tedavi almasını istiyoruz. Geçtiğimiz sürede hastanede yeni klinikler açıldı. Kütahya ilk defa çocuk immünolojisi ve çocuk endokrinoloji ile tanıştı. Hastalar ERCP denilen kapalı karın ameliyatlar için Afyon’a gidiyordu. Bugün neredeyse bu ameliyatın merkezi haline geldik. Bakın Kütahya’da navigasyon dediğimiz özel bir cihazla beyin tümörü ameliyatı yapılıyor. İstanbul’da yüksek ücretlerle bu ameliyatı yapan özel hastaneler var. Onlar bu tarz ameliyatları yapınca ulusal kanallarda haber oluyor. Biz de bu ameliyatı. yapıyoruz. Bunun dışında farklı alanlarda ses getiren başarılı tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Örneğin radyoloji hocamız damarları tıkayarak tümörü tedavi ediyor veya plastik cerrahide kol derisinden dil yapıyoruz. Sene başından beri Kütahya’da yapılan açık kalp ameliyatı sayısı 110’a ulaştı. Fizik tedavi alanında zaten tüm ülkede bilinir bir hastanemiz var. Hastalar tarafından tercih edilen, referans hastane olmaya başladık. Daha bir yaşında bir üniversiteyiz. Ve şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalar akademisyenlerin ilgisini çekti. Artık iyi doktorlar durmuyor, hocalar Kütahya’dan gidiyor söylemi rafa kalktı. Göreve geldiğimizden beri üniversitemizden ayrılan hoca sayısı 4 kişi iken sadece Tıp Fakültemize gelen akademisyen sayısı 50’ye yaklaştı. Her geçen gün yeni talepler almaya devam ediyoruz.

“DEĞER KATAN YENİ BÖLÜMLER OLACAK”
Kuruluş kanunumuzda yer alan Doğa ve Mühendislik Fakültesi’nde açılacak bölümler için YÖK’e başvurduk. Bunlardan çok önemsediğimi bir program için kabul kararı geldi, diğerleri de değerlendiriliyor. Sağlık Bilimleri Fakültemizde Ebelik, Hemşirelik ve Fizyoterapi Bölümleri vardı. Şimdiden çok değerli iki yeni bölüm daha açtık. Yenilerini de bekliyoruz. Üniversitemize de değer katacak yeni bölümler olacak. İlerleyen zamanda bu yeni bölümler ile ilgili daha detaylı bir açıklama yapacağız.

“KÜTAHYA’NIN TÜMÜ İLE İLGİLİ BİR SAĞLIK TURİZMİ GELİŞİM PLANI HAZIRLIYORUZ”
Sağlık turizminden kastımız Türkiye’nin farklı bölgelerinden hasta getirmek değil. Onlar geliyor zaten. Biz buraya yurtdışından hasta getirmek istiyoruz. Bunun mevzuatı, gerekleri ayrı. Bunun iş modelinin geliştirmek üzere Türkiye’deki yetkin yerlerden insanlar davet ederek çalıştaylar gerçekleştirdik. Valilik, Belediye, İl Özel İdare, ilgili kurumlarımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte Yoncalı Termal Şehir projesini hayata geçirmek için birlikte çalışacağız. Sadece Yoncalı değil, ilimizde diğer tüm kaplıca bölgelerinde, hepsinin kendisine özel en rasyonel gelişim planlarını hazırlanacak ve üniversite olarak daha yüksek kaliteye ulaşmaları için destek vereceğiz.”
Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun konuşmasının ardından muhtarlar, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi’ne geçtiler. Burada hastane hakkında bilgi aldılar. Muhtarlar veda etmeden önce, bu toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bunun dışında Sağlık Üniversitesi ile ilgili bilgilere sürekli ulaşabilmek için dergi, broşür vb. materyalleri kendilerine düzenli olarak ulaştırılmasını talep ettiler.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir